Eliana en Luisel Anorexia Fashion Victims
Eliana en Luisel anorexia

Enige tijd geleden zijn twee zussen, Eliana en Luisel, overleden aan anorexia. Zij waren allebei werkzaam als model. Het modellenbureau waar Eliana voor werkte spreekt tegen dat ze ondervoed was. Volgens een woordvoerder was Eliana gezond, maar was ze erg verdrietig vanwege de dood van haar zus. Die overleed tijdens een modeshow waar Eliana aanwezig was. Luisel zakte tijdens de show op de catwalk in elkaar.

 
 

Eliana en Luisel

Enige tijd geleden zijn twee zussen, Eliana en Luisel, overleden aan anorexia. Zij waren allebei werkzaam als model.

Het modellenbureau waar Eliana voor werkte spreekt tegen dat ze ondervoed was. Volgens een woordvoerder was Eliana gezond, maar was ze erg verdrietig vanwege de dood van haar zus. Die overleed tijdens een modeshow waar Eliana aanwezig was. Luisel zakte tijdens de show op de catwalk in elkaar.

Volgens de vader van Luisel had ze al dagen niet meer gegeten. Hij klaagde het modellenbureau aan omdat het gezegd zou hebben dat Luisel veel moest afvallen om door te kunnen breken.


Het lijkt allemaal glitter en glamour en elk 16 jarig meisje droomt tegenwoordig van een carrière als model. Maar modellen hebben vaak een slecht zelfbeeld, dat terwijl zij voor de buitenwereld juist zo perfect lijken. Maar hoe komen zij aan zo'n vervormd zelfbeeld?


De modewereld oefent een grote druk op modellen uit. Ze moeten naar perfectie streven. En meestal kunnen de meisjes die grote druk van perfectie niet aan en juist zij worden vaak slachtoffer van een eetstoornis, of krijgen een alcohol of drugsprobleem.
Vaak wordt er dus vergeten dat er ook een keerzijde aan dit prachtige leventje zit.

 

Zo schrok Christa (die afgelopen zomer voor modellenwerk in Istanbul zat) elke ochtend wakker van haar kamergenootje, aka levende botten schim. Het lieve, eenzame ietwat gestoorde meisje tutte zich 's avonds voor het slapen gaan helemaal op; ze stijlde haar haar, glosde haar lippen, lakte haar nagels (zelfs haar teennagels!), trok tien verschillende jurkjes aan, met dertig verschillende hoge hakken van minstens 20 cm, en stelde in 50 minuten haar outfit voor de volgende dag samen alsof haar leven ervan af hing. Vervolgens waste ze haar gezicht, removde haar nagellak, deed haar roze met witte stippeltjes pyjama aan en ging met bril en al in bed liggen.
Of ze sliep was de vraag want na drie uur ging haar wekker alweer en begon haar ritueel opnieuw. Het wezenlijke verschil was dat ze nu meteen wist wat ze aan moest doen. Overigens een gouden tip voor alle vrouwen want dan zouden we nooit meer ergens te laat komen.

Het is best frustrerend (lees: verschrikkelijk irritant en volkomen belachelijk) om elke ochtend wakker te worden met tegenover je een angstaanjagend dun meisje levenloos maar volmaakt gestijld tegenover je op bed te zien zitten.

Haar botten staken zo scherp als (Venus)scheermesjes uit haar lichaam. Als ze liep hoorde je haar botten rammelen en als ze ging zitten schuurden haar botten over elkaar heen. Gelukkig bewoog ze vrij weinig. Maar de keren dat ze moest bewegen hielden Christa en de andere modellen hun hart vast. Ze was zo zwak dat ze bang waren dat ze in elkaar zou zakken. Nadat Christa een week op het meisje had gelet wist ze precies haar voedingspatroon.


Welteverstaan: 's Ochtends zwarte koffie, tijdens de castings overdag welgeteld drie suikerklontjes en 's avonds een tomaatje, waar ze zo misselijk van werd dat ze die maar voor de helft op at. Terwijl de andere modellen tijdens het wachten op een klant hysterische grappen aan het maken waren, zat zij in haar eigen wereldje. Ze deed niet mee, en soms bleef ze zelfs in de auto liggen omdat ze gewoon niet de energie had om op te staan.

 

Het modellenbureau in Istanbul deed er helaas niks aan. Zij deden hier, net zoals in het krantenartikel van Eliana en Luisel, alsof er niks aan de hand was. Opzich was er ook vrij weinig aan de hand, ze leefde toch nog gewoon? Voor zo ver je dat dan levend kan noemen...

 

Hoe kan een ontwerper nou kiezen voor zo'n meisje? Luisel was tijdens de show in elkaar gezakt, en gestorven. Dat betekend dat ze heel zwak was, en dat ze aan het eind van haar kunnen stond. Zo'n meisje die zo verzwakt is ziet er leeg en doods uit. Waarom kiest een ontwerper voor haar? Ze straalt totaal niks meer uit.

 

Moe van dit verhaal beginnen we aan onze overheerlijke zelfgemaakte appeltaart met zelf opgeklopte dikke vette slagroom (mmm...), want wat is er nou heerlijker dan je ongegeneerd vol proppen als je ongesteld bent, verdrietig bent of gewoon honger hebt? Ode aan onze gezondheid!

 

 

TLF Column By: Christa Verboom en Janneke de Wilde

 31-10-10 16:38 door ra | 6 reacties
Eliana en Luisel Anorexia Fashion Victims


3683 vieuws
Plaats een reactie
Om een reactie te kunnen plaatsen en de reacties van andere te kunnen beoordelen moet je een TLF member zijn.

Het is heel eenvoudig om een TLF member te worden, in nog geen 5 min. kun je al reacties plaatsen. Ga naar onze aanmeld pagina en schrijf je in!
Reacties
Er word gepraat! Lijk de politiek wel. Actie! geen super dunne modellen meer in de modewereld. Het is gewoon een schande voor elk zichzelf respecterend Merk!

4-11-10 20:29 door more | score is 1


http://www.youtube.com/watch?v=VS2mfWDryPE

2-11-10 9:47 door janneke&christa | score is 1


Gelukkig wordt er in de mode wereld al wel veel gepraat over dit probleem. Maar met alleen praten lossen we het natuurlijk niet op!

2-11-10 9:46 door janneke&christa | score is 1


De ziekte Anorexia is natuurlijk erg en de gehele mode wereld Juichen zo DUN mogelijke modellen alleen maar toe? Wat een schandaal eigenlijk...

1-11-10 18:18 door more | score is 1


Ode aan onze gezondheid! Dat is een mooi uitgangspunt! Maar wat een verhaal, wanneer komt er nou eindelijk eens een ommezwaai in modellen LAND!

1-11-10 12:22 door nikky | score is 1


Bastiaan van Schaik van de jury van Benelux Next Top Model.quotes, De vet rollen hangen over je enkels! En dat zegt dikkertje dap tegen super slank Model, Bah

31-10-10 23:39 door ra | score is 2


TLF magazine
Zoals vanouds het meest geheimzinnigste magazine op internet! Natuurlijk zal er altijd weer en Barbie Doll van de maand zijn en hier kun je nog steeds alle gastenlijstplaatsen van de Top Feestjes winnen! Deze maand o.a. een Interview met DJ Maximo Gomez en de nieuwe DOLL.

Meer TLF magazine
Party agenda
Ken jij nog evenementen die niet in onze party agenda mag ontbreken. Neem dan contact met ons op.

Als je bang bent dat je een van de evenementen vergeet? We kunnen je per SMS een herinnering sturen! Klik op een evenement en meld je aan voor de SMS reminder.
TLF star of this week
Binnenkort zullen we van start gaan met YOU. .....

Voorproefje op YOU