Robin de Boer 30 september 2022 12:30

Foto: Giorgia Meloni (Vox España CC0

Het rechtse blok met als boegbeeld Giorgia Meloni heeft de Italiaanse parlementsverkiezingen gewonnen. Haar partij Broeders van Italië werd verreweg de grootste. De connecties van Meloni doen alarmbellen rinkelen.

Ze is niet alleen fervent aanhanger van de Oekraïense president Zelenski, maar ook lid van het Aspen Institute. Internetkrant Wochenblick heeft de agenda van dit instituut doorgelicht.

Eerder steunde Meloni wapenleveranties aan Zelenski. Dat zou kunnen betekenen dat ook Italianen deze winter in de kou moeten zitten voor Oekraïne.

Machtige globalistische clubs

In februari vorig jaar trad ze toe tot het Aspen Institute, een Amerikaanse denktank die wordt gefinancierd door machtige globalistische clubs zoals de Carnegie Corporation, het Rockefeller Brothers Fund, de Bill & Melinda Gates Foundation en de Ford Foundation.

Ook het netwerk van miljardair George Soros is erbij betrokken. Tussen 2003 en 2020 maakten organisaties die gelinkt zijn aan Soros meer dan drie miljard dollar over naar het Aspen Institute.

Dit jaar lanceerde een onderdeel van het Aspen Institute, het zogeheten Aspen Climate Cohort, een trainingsprogramma voor ingenieurs, wetenschappers en economen om hun ideeën om te zetten in realpolitik. Een soort Agenda 2030-zomerschool.

World Economic Forum

Daarnaast zijn er veel parallellen met het World Economic Forum. Walter Isaacson, van 2003 tot juni 2018 directeur van het Aspen Institute, is ook Agenda Contributor van het WEF. Datzelfde geldt voor Leslie Maasdorplid van het Aspen Global Leadership Network. Dit doet sterk denken aan het Young Global Leaders-programma van het WEF.

Dat Meloni uit eigen beweging lid is geworden van het Aspen Institute schept geen vertrouwen, aldus Wochenblick. Aan de andere kant werd Viktor Orban in eerste instantie ook gesponsord door het netwerk van Soros. De Hongaarse premier zou later uitgroeien tot één van de grootste critici van de miljardair.

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zei zich geen zorgen te maken over de ontwikkelingen in Italië. Ze verwees daarbij naar instrumenten die Brussel heeft om ‘lastige’ lidstaten aan te pakken.

Bron: Robin de Boer
De globalistische vrienden van Meloni: zo gevaarlijk is het Aspen Institute (ninefornews.nl)

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: