November 5, 2022

Het regime in Kiev confronteert momenteel de NAVO-leiders met ernstige beschuldigingen: Oekraïne had 62.000 liter bloed uit NAVO-voorraden ontvangen voor de verzorging van de gewonden – maar veel bloedvoorraden waren besmet met aids- en hepatitisvirussen, bericht Exxpress.at.

De tegenoffensieven van Oekraïne, die sinds medio zomer worden geprobeerd, leiden tot aanzienlijk meer verliezen dan in Kiev wordt toegegeven: het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid vroeg maar liefst 62.000 liter bloed voor noodzakelijke operaties aan zwaargewonden, zo blijkt nu uit verschillende brieven die ook bij eXXpress beschikbaar zijn – een hackersploeg zou deze berichten uit het ministerie hebben gevist, de echtheid van deze documenten kan nog niet door een neutrale partij worden geverifieerd.

In een van deze brieven wordt echter een nogal dramatische situatie besproken: veel van de aan Oekraïne geleverde bloedvoorraden uit NAVO-voorraden zijn besmet met ziekteverwekkers.

3906 bloedreserves besmet met AIDS-virussen?

Volgens het rapport van het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid was 6,3% – dat wil zeggen 3906 bloedeenheden – besmet met aidsvirussen. Daarnaast werden hepatitis B-virussen aangetroffen in 7,4 % van de bloedzakken en hepatitis C-virussen in 3,2 %.

In 5 tot 10 procent van de gevallen geneest de hepatitis B-infectie niet vanzelf, dan wordt deze chronisch en veroorzaakt in eerste instantie geen symptomen.De virussen beschadigen de lever echter zodanig dat er na enkele jaren ernstige gevolgen kunnen ontstaan, zoals levercirrose en levercelkanker.

En een hepatitis C-infectie geneest zelden vanzelf. In driekwart van de gevallen wordt het zonder behandeling chronisch en veroorzaakt het aanvankelijk geen symptomen. De virussen beschadigen echter de lever, zodat zich na enkele jaren cirrose en hepatocellulair carcinoom kunnen ontwikkelen.

Westen kan oorlog in Oekraïne morgen beëindigen – Roger Waters

Drie theorieën over deze explosieve brieven

In de brief van het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid staat dat Kiev zich ernstig zorgen maakt over de toestand van de bloedvoorraden. Er is ook sprake van een hoge vergoeding: de NAVO moet nu alle behandelingskosten voor de ontstane gevolgschade betalen – vermoedelijk zal de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie nooit betrouwbaar kunnen vaststellen wie er in de toekomst daadwerkelijk in Oekraïne behandeld moest worden vanwege een besmette bloedeenheid.

Insiders van de inlichtingendiensten hebben drie theorieën over de gelekte documenten. Ten eerste: de brieven zijn echt – dan heeft Oekraïne echt een enorm probleem, maar het zou ook een ramp zijn voor de NAVO. Ten tweede: het kan ook zijn dat deze brieven zijn vervalst door een Russische geheime dienst om de artsen, het verplegend personeel en alle patiënten in Oekraïne te verontrusten. Of ten derde: de regering in Kiev wil meer geld uit West-Europa laten overmaken, wat nu al dringend nodig is.


Bron: Frontnieuws Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: