Januari 28, 2023

Foto door Mufid Majnun op Unsplash

De International Classification of Diseases (ICD) codes is een systeem dat wordt gebruikt om ziekten, verwondingen en andere gezondheidstoestanden te classificeren en te coderen. Ze worden voornamelijk gebruikt voor het bijhouden en analyseren van gezondheidsgegevens en voor facturering en terugbetaling in de gezondheidszorg. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) werkt de codes periodiek bij aan de hand van nieuwe ontwikkelingen in de medische kennis en technologie. De codes kunnen worden gebruikt door zorgverleners, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties om ervoor te zorgen dat patiënten de juiste behandeling en zorg krijgen, schrijft Nakedemperor.

Vorig jaar werden de ICD-codes opnieuw bijgewerkt. Deze keer werden ze echter bijgewerkt om uw vaccinatiestatus vast te leggen.

Code Z28.310 is voor ongevaccineerden – als de patiënt niet ten minste één dosis van een COVID-19 vaccin heeft ontvangen.

Gedeeltelijk gevaccineerde personen, die ten minste één dosis van een COVID-19 multi-dosisprogramma hebben ontvangen, maar niet de volledige reeks doses hebben gekregen die nodig zijn om te voldoen aan de CDC-definitie van “volledig gevaccineerd” die geldt op het moment van de ontmoeting, hebben de code Z28.311 gekregen.

Ze hebben zelfs codes aangewezen die de reden aangeven waarom u niet gevaccineerd bent.

Er bestaan al Z28-codes om een niet-uitgevoerde vaccinatie te registreren en Z28.3-codes die de status van onderimmunisatie registreren, maar niet voor een specifiek vaccin.

Waarom zijn deze specifieke codes voor COVID-19 vaccins toegevoegd en waarom is er een specifieke code voor ongevaccineerden? Dit is nog niet eerder gebeurd voor enig ander vaccin.

Volg de TLF op Telegramehttps://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Bron: Frontnieuws Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: