Maart 7, 2023

Screenshot EO / NPO

Als de wereld eerlijk zou zijn, dan hebben we ook niemand nodig om over ons te regeren. Als de overheid eerlijk zou zijn, dan hebben we niets te verbergen. Als politici eerlijk zouden zijn, dan hebben we ze niet nodig. Als de media eerlijk zou zijn, ja dan, schrijft gastauteur Niccos.

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 stond de SP boven de PvdA in de peilingen. Dat was bijzonder en Emile Roemer was goed bezig links op zijn kaart te zetten. Totdat de mainstream media zich ermee ging bemoeien, want die zagen blijkbaar liever de PvdA aan haar zijde. De hele reguliere media begon haar campagne met het opzetten van de VVD tegen de PvdA. Hierdoor verschoof het linkse electoraat van de SP naar de PvdA en zo kwam Diederik Samsom aan de macht in Rutte II. Emile en de SP hadden het nakijken. Duidelijk werd, voor mij en helaas niet voor iedereen, dat de mainstream media had gekozen voor de PvdA ten koste van de kiezers initiële keuze de SP.

Iets vergelijkbaars heeft zich ook voorgedaan in de VS waar de Democraten en hun mainstream media liever Joe Biden zagen dan Bernie Sanders. Waar als je echt links bent je ten aller tijde voor Bernie zou kiezen, want die is tenminste echt. De reguliere media schotelen het volk voor wat dat volk moet denken en vinden. Het is met zoveel zaken, steeds meer tegenwoordig, een stortvloed aan propaganda en narratieven.

Maar het wordt voor mijn gevoel erger, er is meer aan de hand heb ik het idee. De afgelopen Tweede Kamerverkiezingen deed zich iets vreemds voor. Het kabinet was afgetreden omwille van haar rol in de Toeslagenaffaire. Heel slim deden ze dat voordat er verkiezingen waren, want anders hadden ze na de verkiezingen moeten aftreden en dan was het een ander verhaal geweest. Tenminste, zo leek het. Ze traden af en twee maanden later zaten precies dezelfde partijen en precies dezelfde kopstukken weer in het kabinet. Je vroeg je op z’n minst af hoe dat kon, dat het volk deze lieden toch weer hun stem gaf.

En wat zien we nu in de peilingen voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen? De VVD met kampioen liegen en bedriegen MR krijgt er blijkbaar 3 virtuele zetels bij. Dat is toch vreemd, want nu hebben we pas net het zoveelste ‘vernietigende’ rapport gekregen over de gaswinning in Groningen. Is het volk dan echt zo afgedwaald dat het gewoon blijft stemmen op lieden die willens en wetens het land naar de kloten helpen?

Of… of… kunnen we die peilingen misschien helemaal niet vertrouwen. Zijn die peilingen net zo gemanipuleerd als zoveel andere zaken. In de VS zien we de bewijzen boven tafel komen over verkiezingsfraude. Gemanipuleerde systemen bijvoorbeeld. Wat nu als de systemen bij ons ook gemanipuleerd worden (en zijn). Dan is het logisch dat de peilingen hierop moeten voorsorteren. Anders gaat het volk teveel nadenken en vragen stellen. Wanneer ze weten dat de VVD weer de grootste wordt, dan moeten die peilingen daar ook alvast op wijzen.

We kunnen als burgers bij de tellingen aanwezig zijn in de stemlokalen. Nou nou, dat is bijzonder zeg. Het lijstje dat vervolgens wordt doorgestuurd naar een centraal systeem kan zeker niet veranderen en dat centrale systeem is ook helemaal tip top in orde. Net als al die andere overheidssystemen die zo goed werken zeker. Digid is twee dagen niet bereikbaar en dan opeens weer wel. De ICT bij de belastingdienst werkt zo geweldig. Het UWV heeft ook zo’n goed systeem. En de gemeenten hebben niets te klagen over hun systemen, dat werkt allemaal heel eenvoudig en heel goed samen. Ahum. Statistieken worden ook nooit gemanipuleerd. Wetenschap is altijd objectief en waarheidsgetrouw. Bluh. Enzovoort.

Daar gaan we dan…

En dat is het toch zo vreemd dat burgers het vertrouwen verliezen. Degenen die aan de touwtjes trekken zorgen er nooit voor dat het vertrouwen wordt hersteld, ze versterken door hun woord én daad alleen maar het wantrouwen. Dat begint al met het ontkennen en niet willen accepteren dat burgers terecht wantrouwen hebben. Ze begrijpen niet dat als een verkoper eenmaal het vertrouwen is kwijtgeraakt, de klant nooit meer terugkomt. Door hun monopoliepositie kunnen ze blijven zitten en mooi weer blijven blaten, maar het wordt alleen maar erger. Tot een burgeroorlog aan toe. Dat is namelijk waar de polarisatie vandaan komt, de politiek en haar persstituees.

Follow de TLF: https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Bron: Frontnieuws Copyright © 2023  Niccos. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NEDERLAND DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: