Demissionair minister Hugo de Jonge heeft in het afgelopen jaar vele denigrerende, kwetsende en polariserende uitlatingen gedaan in de richting van mensen die zich niet willen laten vaccineren en/of die tegen een coronatoegangsbewijs en/of vaccinatieplicht zijn. Door deze groep aan te wijzen als zondebok heeft Hugo de Jonge een klimaat van onverdraagzaamheid, discriminatie en zelfs haat gecreëerd. 

Dit is geen onschuldige vorm van politiek bedrijven.

Met zijn uitlatingen speelt hij in op gevoelens van angst en onzekerheid die in de loop van het vorige jaar bij een groot deel van de bevolking zijn veroorzaakt. Angst die veel mensen hebben voor de ziekte Covid-19, maar ook de vrees voor hun toekomst, hun inkomen en voor hun mogelijkheden om weer een relatief normaal bestaan te kunnen leiden.

Zo zijn veel relaties tussen familieleden, collega’s en vrienden verstoord. Er zijn conflicten op straat, in winkels, bedrijven en op de werkvloer en verwensingen en scheldpartijen op sociale media.

Mensen die deelnemen aan protesten tegen het beleid worden op veel agressievere wijze benaderd door politieagenten dan reguliere demonstranten door de beeldvorming die onder meer door de minister van VWS wordt gecreëerd.

Al 8.000 + handtekeningen

Hugo Corona Krant
https://youtube.com/watch?v=HWs7NUnXl28%3Ffeature%3Doembed
https://youtube.com/watch?v=HWs7NUnXl28%3Ffeature%3Doembed

Bedreiging


Veel mensen hebben zijn uitspraak van 29 november jl., waarbij hij aangeeft vrij exact te weten (op postcode niveau) waar de niet-gevaccineerden wonen, als bedreigend ervaren. Vooral in combinatie met zijn uitspraak dat hij van wijk tot wijk, van deur tot deur en van arm tot arm zal gaan. Zie video 1 en 2. Deze uitspraken zijn ook in internationale context te plaatsen, gezien door verschillende leiders wereldwijd, precies dezelfde uitspraak is gedaan. Volgens velen toont dit aan dat er sprake is van een centrale communicatieve aansturing.

Belediging
Tijdens het eerder genoemde debat in de Eerste Kamer heeft hij ook de benaming ‘wappie’ gebruikt. Dit is door veel mensen als beledigend en discriminerend ervaren. Zie video 3.

Bovenstaande punten waren de aanleiding tot de start van het opstellen van de aangifte zoals je die nu kan lezen, downloaden en mee ondertekenen door het invullen van het online formulier.

Inmiddels is de aangifte uitgebreid met oa. de volgende punten: Aanzetten tot haat, geweld of discriminatie en groepsbelediging, dwang en stalking.

Ben jij ook van mening dat Hugo de Jonge zich schuldig heeft gemaakt aan de feiten zoals genoemd in de aangifte?

Teken dan nu de aangifte door het onderstaande formulier in te vullen en sluit je aan. 

​​De aangifte moet zijn voorzien van voornaam, achternaam, geboortedatum adres en e-mail. Telefoonnummer is optioneel.

Bron: www.aangiftehugodejonge.nl

KLIK HIER VOOR DE AANGIGTE: https://www.aangiftehugodejonge.nl/https://www.aangiftehugodejonge.nl/

https://www.aangiftehugodejonge.nl/

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: