2 uur geleden in BUITENLAND

Hennep-stekjes in potten bij een hennepkwekerij.

Hennep-stekjes in potten bij een hennepkwekerij.

Ⓒ ANP XTRA

PORTLAND – Componenten in cannabis kunnen voorkomen dat het coronavirus gezonde cellen binnendringt, blijkt uit een laboratoriumstudie die is gepubliceerd in het Journal of Nature Products. Twee stoffen in hennep, CBGA en CBDA, kunnen het virus volgens onderzoekers van de Universiteit van Oregon tegengaan.

De betreffende stoffen bonden zich aan uitsteeksels van eiwitdelen op het virus en blokkeerden een stof die de ziekteverwekker gebruikt om mensen te infecteren. De wetenschappers deden laboratoriumtesten met de alfa- en bètavariant van het virus, maar hebben geen onderzoek gedaan bij mensen.https://c0b324671ea0227c3561976bc5ea5c01.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Hennep wordt gebruikt in allerlei producten, ook in voedsel. „Deze componenten, die oraal kunnen worden ingenomen, hebben een lange geschiedenis van veilig gebruik bij mensen”, aldus onderzoeker Richard van Breemen van het Hennep Innovatie Centrum van de universiteit. „Zij hebben het potentieel een infectie door het coronavirus te voorkomen en behandelen.”

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: