Oktober 13, 2022

De media kunnen Thierry Baudet maar moeilijk negeren. Facebook

Een recent interview met Thierry Baudet heeft voor opschudding gezorgd op Twitter. Al enkele dagen gaat het trending topic #Baudet rond. In het Engelstalige interview neemt hij geen blad voor de mond als hij het heeft over de oorlog in Oekraïne. Daarin stelt hij onomwonden dat hij de kant van de Russen kiest, bericht Freewestmedia.com.

“Nu vecht Rusland terug. Ik ben erg blij met deze strijd, want eindelijk is er een front. Er is nu een front tegen de globalisten. Ik hoop dat Rusland wint. Ik vind het geweldig dat er iemand als Poetin is,” zegt hij rond minuut 15 in het interview dat op het YouTube-kanaal van Forum voor Democratie is geplaatst. “Het is een van de meest hoopvolle dingen in de wereld van vandaag.”

Waarom?”, wilde de interviewer weten. “Hij vecht tegen de globalisten”, legde Baudet uit. “Hij vecht in feite de Franse Revolutie.” Hij vertelde de Nieuw-Zeelandse interviewer ook wat zijn hoop was voor het uiteenvallen van de westerse machten. “Het beste zou zijn dat de NAVO uiteenvalt, net als de EU en de Verenigde Staten,” gaf hij aan.

Volgens sommige twitteraars is het overduidelijk: Thierry Baudet wordt betaald door of krijgt een soort steun van Rusland. Maar dit is nooit bewezen. Volgens Baudet zelf, die ook al eens de vraag kreeg of hij banden heeft met de Russen, is het totale onzin. “Absoluut niet”, reageerde hij.

Russisch parlementslid zegt atoombom op VS te gooien om te bewijzen dat Rusland serieus is over NAVO

Sommige Twitteraars waren niet verbaasd over de woorden van Baudet. “Laten we niet vergeten dat deze aanvallen op burgerdoelen in Kiev ook behoren tot ‘de meest hoopvolle’ die Baudet ooit heeft meegemaakt,” schreef iemand cynisch, verwijzend naar de recente raketaanvallen op de Oekraïense hoofdstad.

Steun voor Baudet: “Hij is geen landverrader”

De pro-oorlogsglobalist Anne Applebaum haalde op sociale media uit naar Baudet: “En hier is Baudet, die hoopt dat Poetin meer mensen zal vermoorden en meer pijn en ellende zal veroorzaken – misschien in de hoop dat hij ooit ook in een bezet Nederland een quisling of collaborateur kan zijn.”

Maar niet iedereen deelt de mening van een paar luide critici. In de commentaren op de YouTube-video werden honderden complimenten voor de partijleider van Forum voor Democratie genoteerd. “Verfrissend”, “interessant” en “geweldig interview”. Met lovende woorden hebben de kijkers het bericht verwelkomd.

Ook op Twitter is er verbazing dat Baudet een trending topic is in het Nederlands. “Als iemand om ons land en het volk geeft is het wel Thierry Baudet”, aldus een Nederlandse reaguurder. “Je hoeft het niet met hem eens te zijn, maar hij is zeker geen verrader.”


Bron: Frontnieuws Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

https://t.me/Thelovefactory_omroep

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: