hugo de jonghe pinokkio

Zo is het, en niet anders!!!!!

Beste Hugo,

Mag ik, aan de vooravond van jullie zoveelste persconferentie, je iets in herinnering brengen? Vast niet. Ik denk dat je het nog wel weet, hè? En dat je dit echt niet wilt horen. Maar ik zeg het toch even.Jij was het die ons allemaal, het hele Nederlandse volk, ervan verzekerde dat vaccinaties, twee van Pfizer of Moderna, of één van Astra Zeneca of Janssen, ons de vrijheid terug zouden geven. Dat was één.Jij was het die beweerde dat we, door onszelf in onze huizen, zelfs ‘s nachts, op te sluiten, van COVID-19 verlost zouden worden en jij was het die onze jeugd ertoe bracht om zich met Janssen in te laten enten, dan konden ze dezelfde dag nog naar de kroeg. ‘Dansen met Janssen’, zo noemde je dat. Jij was het die toestond dat 70.000 mensen op overvolle tribunes in Zandvoort zaten te juichen.Dat was twee.En om 19.00 uur vanavond sta je er weer. Dan ga je beweren dat het ons eigen gedrag is dat veroorzaakt dat er een volgende ramp over ons land raast, dat een vloedgolf de ziekenhuizen overspoelt, dat de niet-gevaccineerden van alles de schuld zijn, dat het niet waar is dat inmiddels bijna de helft van de COVID-19 patiënten in de ziekenhuizen gevaccineerd blijkt. En dan ga je ons vertellen wat de oplossing is. Dat je adviseurs je ervan hebben verzekerd dat een ‘beperkte’ lockdown toch echt het beste voor ons is. En dat jij dat ook vindt. Wat je gaat zeggen, is weer eens ‘uitgelekt’ om ons erop voor te bereiden, om te kijken hoe we reageren. We moeten weer in zelfisolatie en alle kroegen, waar toch alleen gevaccineerden in mogen, moeten na 20.00 uur dicht omdat een virus klok kan kijken. We gaan van G3 naar G2, want ‘de niet gevaccineerden (die dus nergens in komen zonder test) moeten beter worden beschermd’. Want zij hebben het allemaal veroorzaakt, nietwaar? Geen publiek meer bij sportwedstrijden. Tot Verstappen weer naar Zandvoort komt, natuurlijk. Nog maar vier mensen bij elkaar in een woning. Je zult als echtpaar drie kinderen hebben. Of je moeder woont ook nog bij je in. Na de ‘intelligente’ lockdown krijgen we nu de ‘beperkte’, nietwaar? De boel wordt gewoon teruggedraaid, we beginnen weer van voren af aan. We lopen inmiddels alweer met mondkapjes in de supermarkten…En dat is dan drie. En drie keer is scheepsrecht.Want weet je wat ik denk, Hugo? Ik denk dat, als alle maatregelen weer terugkomen, jij hebt gefaald. Net zoals je ‘onderzoek’ naar de mondkapjes van Sywert nog geen millimeter heeft opgeleverd, blijkt dat je ministerie en je OMT niet in staat zijn COVID-19 adequaat aan te pakken. Dat je verhaaltje over ‘iedereen moet gevaccineerd’ niet opgaat wanneer andere landen het met 70% veel beter doen dan wij met 85%. Dat jullie het zelf niet meer weten. Dat die statistieken en schema’s en prognoses jullie nauwelijks wijzer maken over hoe dat virus zich echt gedraagt. Ik denk dat die duidelijk onvoldoende geteste vaccins inmiddels laten zien dat ze hun werking snel verliezen. Ik denk dat je ‘booster’ gewoon een derde vaccinatie is met dezelfde middelen. Neem er nog maar eentje en desnoods nog één. Middelen waarvan we dus nu ondervinden hoe ze kortstondig ze het volhouden en inderdaad, waarvan we echt niet weten wat de effecten op de lange termijn zullen zijn. Ik voel meer en meer dat jullie maatregelen worden ingegeven door dat feit, dat je het zelf ook niet meer weet. Je hopt van de ene uitleg naar de andere, nauwelijks gehinderd door kritische vragen; daar geef je gewoon een heel lang maar inhoudsloos antwoord op. Steeds een ander antwoord ook.Alle zekerheden die je ons geeft, en telkens zijn dat ook weer andere, smelten iedere keer als sneeuw voor de zon. Dat wordt dan drie.En ik denk dat drie keer scheepsrecht is. Jij en je voorgangers hadden nooit de zorg zo mogen laten uitkleden door je zorgverzekeringsvrienden. Jullie brachten de IC-capaciteit alleen al terug van 1.900 naar 1.150. Je had nooit onze verpleegkundigen en verzorgenden zo mogen laten demotiveren. Er zijn er 27.000 weggelopen!Daar ligt het aan, Hugo. Niet aan ongevaccineerden, niet aan gevaccineerden, niet aan de bewering dat wij ons ‘niet aan de regels houden die we hebben afgesproken’.Nee, Hugo. Het ligt aan jullie. Maar dat zal ik je vanavond vast niet horen zeggen…

Hoogachtend
Hans van V.

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: