Facebook’s nieuwe chatbot beweert ook dat de Joden de economie in de VS “runnen”

augustus 14, 2022

© Anthony Quintano from Honolulu, HI, United States / Wikimedia (CC BY 2.0)

Facebook-eigenaar Meta’s nieuwe kunstmatige intelligentie chatbot Blenderbot heeft zich misschien niet zo ontwikkeld als het bedrijf voor ogen had. De chatbot begon onder andere haar CEO Mark Zuckerberg te belasteren en beweerde dat het niet onaannemelijk is dat de Joden “de economie runnen” in de VS, schrijft de Jerusalem Post.

In tegenstelling tot op regels gebaseerde chatbots van het type dat bij veel bedrijven op de klantendienst te vinden is, herinnert Blenderbot zich gesprekken uit het verleden en verzamelt hij kennis van het internet. Op die manier ontwikkelt de chatbot zelf zijn eigen kunstmatige intelligentie.

Maar volgens de Wall Street Journal begon de chatbot al snel vraagtekens te zetten bij verschillende zaken die heilige koeien zijn voor het Amerikaanse establishment. De robot beweerde onder andere dat Donald Trump eigenlijk de presidentsverkiezingen gewonnen heeft en dat “het niet onwaarschijnlijk is” dat Joden daar de economie runnen.

Gevraagd naar zijn gedachten over de Joden, zei de bot dat zij “oververtegenwoordigd zijn onder de superrijken van Amerika” en meende hij dat het “niet onaannemelijk” was dat de Joden de economie van het land controleren.

Aan een insider-verslaggever schreef de chatbot dat Meta’s eigenaar en CEO Mark Zuckerberg “griezelig en manipulatief” is. De chatbot trok ook de ethiek achter sommige van Zuckerbergs transacties in twijfel, schrijft Newsweek.

Facebook voegt informatie Wereldgezondheidsorganisatie toe aan alle berichten over Covid-19 vaccins


Bron : Frontnieuws Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

MEDIA DOSSIER

https://t.me/Thelovefactory_omroep

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: