Oktober 6, 2022

Nadat “onbekende actoren” de Nordstream-gaspijpleiding hadden opgeblazen, vierde Anthony Blinken de “geweldige kans”. Hij ging ervan uit dat de hele Nordstream operatie buiten werking was. Dat zou Amerikaanse producenten de kans hebben gegeven om miljarden dollars te verdienen door Europa blind te bestelen met de verkoop van te duur gas, schrijft Kevin Barret.

Maar Blinken heeft misschien te vroeg gejuicht. Volgens Bloomberg News:

Na de vermoedelijke sabotage van het netwerk vorige week in een reeks explosies, zei Gazprom maandag dat drie van de lijnen waren getroffen en één niet. De gasgigant heeft de druk op de niet getroffen lijn B van Nord Stream 2 verlaagd om de verbinding te inspecteren op schade en mogelijke lekken, zei het in een verklaring op zijn Telegram-account.

Een commentator van Unz Review verklaarde:

“De geroemde Amerikaanse marine heeft het verpest. In de duistere diepten van de Oostzee plaatsten ze hun explosieven om de *** VIER*** pijpen van de NS 1 & NS2 gaspijpleidingen op te blazen. (U wist niet dat er vier pijpen waren, hè? Ik ook niet.) Maar het lijkt erop dat ze een fout hebben gemaakt en twee van de explosieve pakketten op één van de NS2-pijpen – lijn A – hebben geplaatst, waardoor de andere pijp – lijn B – geen explosieve lading had, en dus ***Geen SCHADE***. Lijn B is dus ***READY TO GO*** met een capaciteit van 27,5 miljard kubieke meter per jaar … wat ter vergelijking 50% is van de totale capaciteit van Nordstream 1, die, zoals u zich wellicht herinnert, onlangs werd teruggebracht tot 20% capaciteit alvorens volledig te worden stilgelegd. (2,75 keer de capaciteit van de pas geopende gaspijpleiding van Noorwegen naar Polen).”

Dus als Duitsland zich ergert aan de poging van de arrogante Amerikaanse terroristen om hun economie te plunderen en kapot te maken, hoeven de Duitsers alleen maar hun sancties tegen Rusland op te heffen en Poetin te vragen de kraan open te draaien, waardoor de NAVO snel uit elkaar zou kunnen vallen. Als dat gebeurt, zal de Nordstream-terreuraanval een van de ergste eigen schoten in doel in de strategische geschiedenis blijken te zijn.

De VS en de NAVO voeren oorlog met Rusland in Oekraïne… maar Rusland is verzekerd van de overwinning

Zelfs als dit worst-case scenario (vanuit het perspectief van de VS) niet snel werkelijkheid wordt, zou de mislukte Nordstream-bomaanslag desastreus kunnen uitpakken voor de daders. Het afsnijden van Duitsland’s Russische gasleiding en de vervanging ervan door ontoereikende hoeveelheden te duur Amerikaans gas klinkt misschien op korte termijn als een goed idee, omdat het de dollar onder druk zet tegenover de euro en de EU gebonden houdt aan haar Amerikaanse vazalstatus, afgesneden van de enorme hulpbronnen van Rusland. Maar op middellange termijn, nu niet-westerse landen een steeds groter deel van het mondiale BBP in handen krijgen terwijl het Westen afneemt, lijkt het saboteren van de economie van je grootste vazal contraproductief, zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat de Europeanen nooit besluiten terug te slaan.

Het Nordstream-terreurfiasco maakt deel uit van een lange reeks verbluffend domme stappen van ’s werelds voormalige hegemoon. De VS hadden kunnen gedijen in de post-Koude Oorlogsomgeving door win-win deals te sluiten met alle grote naties en beschavingen. In plaats daarvan, zoals Poetin in zijn toespraak van vorige week opmerkte, zijn ze erin geslaagd het grootste deel van de wereld van zich te vervreemden met hun psychopathische arrogantie en hun bloedspattende vandalisme. Door in de jaren negentig Rusland te plunderen en de NAVO naar het oosten te duwen, in 2001 een valse vlaggenoorlog tegen de islam te beginnen en meer recent Rusland, China, Iran en de hele islamitische wereld tegelijk van zich te vervreemden, lijken de strategische genieën die de nationale veiligheidsstaat van Amerika leiden, opzettelijk de moeder van alle antiwesterse coalities te creëren.

De EU wil straffen opleggen aan verspreiders van verkeerde informatie – Wat zou er in hemelsnaam mis kunnen gaan?

Heeft het Imperium een heimelijke doodswens? Drijft een onbewust schuldgevoel (over het verraden van de Amerikaanse Republiek en de massamoord op miljoenen in het buitenland) het nationale veiligheidsbrein tot zelfvernietiging? Misschien. Maar laten we eerst twee andere verklaringen overwegen, de ene voor de hand liggend, de andere samenzweerderig.

Eerst de voor de hand liggende: de permanente Amerikaanse nationale veiligheidsstaat is door absolute macht gecorrumpeerd. Toen de Koude Oorlog eindigde en de VS zich opwierp als unipolaire hegemoon, begonnen de managers van het imperium te geloven: “We zijn nu een imperium, en als we optreden, creëren we onze eigen werkelijkheid.” Dat is op zijn best overmoed, op zijn slechtst een psychose. Ze begonnen te denken dat ze overal mee weg konden komen. Die grootheidswaan ontketende een vreetwoede onder degenen die zich tegoed deden aan de trog van het militair-industrieel complex. Corruptie en incompetentie dansten samen in een zichzelf versterkende positieve feedbackloop. Niemand hoefde zich veel zorgen te maken over de werkelijke gevolgen van slechte beslissingen, want “wij” leefden in “onze eigen werkelijkheid” van schijnbare almacht.

Maar het Amerikaanse beleid is zo opvallend zelfvernietigend geweest dat het moeilijk is je niet af te vragen of het misschien opzettelijk is. Zou een vijandige macht het Amerikaanse brein hebben overgenomen en de natie tot zelfvernietiging hebben gedreven, zoals toxoplasmoseparasieten de hersenen van muizen overnemen en ze verliefd maken op katten?

De natie die het meest zal profiteren van het zelfvernietigende Amerikaanse beleid is China. Degene die besloot om de Amerikaanse productie naar China te exporteren, vervolgens zonder bijzondere reden meer dan 7 biljoen dollar te verspillen aan het bestrijden van moslims en vervolgens ruzie te zoeken met Rusland in Oekraïne, had net zo goed een Chinese spion kunnen zijn. Zelfs de late anti-China handelsoorlog die in 2019 werd gelanceerd, gevolgd door de schijnbare COVID-aanval op Wuhan, was zo waanzinnig ineffectief dat ze gemakkelijk door een CCP-versie van Dr. Fu Manchu hadden kunnen worden gescript.

Servische president zegt dat de Derde Wereldoorlog al begonnen is

Maar er is geen bewijs dat de CCP in het geheim het buitenlands beleid van de VS leidt. Als er een toxoplasmose-achtige parasiet is die het brein van Uncle Sam bestuurt, dan zijn het de zionistische neocons. Deze mensen zijn dronken van Leo Strauss’ zelfbenoemde filosofie van het kwaad. Het hele idee van win-win-diplomatie en onderhandelingen is hun vreemd. Ze hebben nog nooit een daad van extreme imperiale chutzpah ontmoet die hen niet beviel. Van 9/11 en de oorlogen die het moest ontketenen, tot de de facto oorlogsverklaring aan Rusland in 2014 door de staatsgreep in Kiev, tot de COVID-aanval op Wuhan en Qom in de late herfst van 2019, tot de recente blunderende poging om Nordstream permanent uit te schakelen: de neocons blijven krankzinnige dingen doen die ogenschijnlijk bedoeld zijn om het Amerikaanse Imperium te versterken, maar die het heimelijk ondermijnen.

Zijn de Zio-cons van plan om de VS te vernietigen en vervolgens de Nieuwe Wereldorde, die uit de as van de VS ontstaat, te domineren? Of zijn ze gewoon zo losgeslagen en fanatiek in hun pro-VS-imperiale overmoed dat ze waanzinnige contraproductieve dingen doen?


Bron: Frontnieuws Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

https://t.me/Thelovefactory_omroep

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: