November 17, 2022

Ik geloof dat het bewijs overweldigend is dat Oekraïne heeft geprobeerd en gefaald om een “Russische” aanval op Polen te fabriceren, die de NAVO zou hebben gerechtvaardigd om Polen te verdedigen krachtens artikel 5 van het NAVO-verdrag en het dilemma van Kiev zou hebben opgelost over hoe het enorme aantal Oekraïense soldaten te vervangen die de afgelopen twee maanden in de strijd zijn gedood of gewond. Het is een enorm aantal. En Oekraïne heeft dringend behoefte aan versterkingen die niet beschikbaar zijn als ze alleen vertrouwen op het opstellen van Oekraïners, schrijft Larry Johnson.

Hier is het bewijs dat de S-300-raket die in Polen landde, een valse vlag was.

  • De raket was een S-300. Oorspronkelijk vervaardigd in de Sovjet-Unie in de late jaren 1970.
  • De S-300 heeft slechts een maximaal bereik van 257 km (ervan uitgaande dat het een S-300VM is).
  • De raket landde in het Poolse dorp Przewodów in het oosten van het land, ongeveer zes km van de Oekraïense grens. Przewodów is de rode stip op de volgende kaart.
  • De dichtstbijzijnde Russische grondtroepen, die deze raket in theorie hadden kunnen afvuren, bevinden zich ten oosten van Kherson. De afstand van Przewodow tot Kherson is 986 kml. Die afstand overtreft het vermogen van de S-300 met een factor 3,5.

De S-300 werd afgevuurd door Oekraïense troepen die zich ergens ten westen van Kiev bevinden. Het is zeer waarschijnlijk dat Amerikaanse en Russische satellieten deze lancering hebben geregistreerd. Met andere woorden, beide partijen weten waar de S-300 vandaan kwam.

Het is hoogst onwaarschijnlijk – onmogelijk zelfs – dat dit een “dolende” raket was die Oekraïne afvuurde in een wanhopige poging een op handen zijnde Russische raket neer te halen. Waarom? De Russische raketten vliegen van het zuiden naar het noorden of van het oosten naar het westen. Dat betekent dat als Oekraïne een raketafweersysteem afvuurt op die binnenkomende raketten, de Oekraïense raket van west naar oost vliegt.

Wereldwijde schokgolf: Rusland kondigt na westerse sancties exportverbod op grondstoffen aan 

Maar dat is hier niet gebeurd. De S-300 reisde van oost naar west. Tenzij de Oekraïense operator die de S-300 lanceerde stomdronken was, is het onmogelijk om deze luchtverdedigingsraket “per ongeluk” in de verkeerde richting af te vuren.

Dan is er nog de hardnekkige weigering van Zelensky om het bewijsmateriaal te aanvaarden.

Maar een leugen herhalen maakt hem nog niet waar. U kunt volhouden dat de zon in het westen opkomt, maar hoe hard u ook schreeuwt en hoe vaak u die onzin ook herhaalt, het is niet waar. Hetzelfde principe geldt hier. Een luchtafweerraket die wordt afgevuurd op raketten die uit het oosten en het zuiden komen, gaat niet op magische wijze de andere kant op.

Ik denk dat dit weer een indicatie is van de groeiende wanhoop van Zelensky. Denk er even over na. Als Oekraïne Rusland echt op de hielen zat, waarom dan een gemakkelijk te weerleggen bewering verzinnen dat Rusland Polen met een raket heeft aangevallen? Dit was slordige trucage. Als Oekraïne een andere Russische raket had gebruikt die de afstand van de huidige Russische linies tot die boerderij in Polen kon overbruggen, dan had het indirecte bewijs misschien het gewenste vuur onder de NAVO-leden aangewakkerd.

Ik denk dat een van de redenen waarom het Amerikaanse ministerie van Defensie het zo snel eens was met de Russen over de herkomst van de raket, is dat de technische gegevens van het National Reconnaissance Office de lanceerlocatie hebben aangewezen. Als de NRO het weet, dan weten de Russen, die over soortgelijke capaciteiten beschikken, het ook.

BREAKING NEWS: Rusland “SANCTIONEERT” Yamal-Europa pijpleiding in Polen – GEEN AARDGAS!

Ik denk ook dat Oekraïne en Polen dit plan hebben beraamd zonder het aan demente Joey Biden te vertellen. Het incident was zo getimed dat het samenviel met de G-20 bijeenkomst in Bali. Vandaar mijn titel – epische mislukking.

Ik besprak de mislukte provocatie en andere zaken met Ryan Dawson op woensdagavond:


Bron: Frontnieuws Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: