December 17, 2022

Maar liefst zestig leden van het Europees Parlement, voornamelijk socialisten, kunnen in het vizier komen van onderzoekers nu het corruptieschandaal in het Europees Parlement waarbij Qatar betrokken is, lijkt toe te nemen, bericht Breitbart.

Bij het lopende corruptieschandaal in het Europees Parlement zijn mogelijk veel meer leden betrokken dan de Griekse socialiste Eva Kaili en het voormalige Italiaanse parlementslid Pier Antonio Panzeri, die beiden vorige week werden gearresteerd en waarbij Belgische onderzoekers 1,5 miljoen euro uit hun huizen in beslag namen.

Het tweetal zou grote sommen geld hebben aangenomen van de regeringen van Qatar en Marokko, waarbij de vader van EP-lid Kaili werd betrapt met een koffer vol geld in het Sofitel hotel in Brussel.

Maar liefst 60 parlementsleden, waarvan de meeste naar verluidt lid zijn van de Socialisten en Hervormers (S&D) fractie, zijn mogelijk ook betrokken bij de vermeende corruptie als onderdeel van een veel groter netwerk, meldt de Italiaanse krant Il Giornale.

Belgische aanklagers hebben ook Abderrahim Atmoun, ambassadeur van Marokko in Polen, genoemd als een persoon van belang in de zaak.

Atmoun zou aan de basis hebben gestaan van geschenken aan de heer Panzeri, zijn vrouw Maria Dolores Colleoni en zijn dochter Silvia Panzeri.

De familie zou een creditcard hebben gebruikt die gekoppeld is aan een persoon die door de familie alleen “de reus” wordt genoemd, hoewel het onduidelijk is of ambassadeur Artmoun al dan niet de “reus” is die door Panzeri en zijn familie wordt genoemd.

De communicatie tussen de familieleden werd openbaar gemaakt als onderdeel van een uitleveringsverzoek waarbij Panzeri’s vrouw vermeldde dat de familie maar liefst 100.000 euro had betaald voor de kerstvakantie vorig jaar.

Is het “antisemitisch” om de financiële magnaat George Soros te bekritiseren – of is hij een gevaar voor het Europese continent en de wereld?

Zowel de vrouw als de dochter van Panzeri zitten in Italiaanse hechtenis nadat ze op 8 december werden gearresteerd en zullen waarschijnlijk worden uitgeleverd aan België waar ze tot vijf jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

Het Griekse parlementslid Eva Kaili is ondertussen ontheven van haar positie als vicevoorzitter van het Europees Parlement, maar heeft ontkend geld te hebben aangenomen van de Qatarese regering.

Griekse aanklagers hebben donderdag aangekondigd dat ook zij een onderzoek zullen instellen naar de activiteiten van Kaili, waaronder beschuldigingen van omkoping en het witwassen van geld. De economische aanklager Christos Bardakis heeft twee assistent-aanklagers op de zaak gezet, maar Griekenland zal alleen een aanklacht indienen als er in België geen aanklacht wordt ingediend.


Bron: Frontnieuws Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: