Januari 21, 2023

Foto: Report24

In de loop der jaren heeft de Europese Unie voedselproducenten, maar vooral koks en restauranthouders, getergd met steeds absurdere etiketteringseisen. De vermelding van allergenen bij elke worstkraam zou levens redden. Maar als het gaat om producten van de liefste lobbyvrienden zijn etikettering en allergieën niet meer belangrijk. Diermeel is verboden als voedsel vanwege het gevaar van BSE – maar insectenmeel wordt zonder enige empirische waarden door de vingers gezien en een aanzienlijke dosis cyanide is toegestaan in dezelfde toebereiding, schrijft Report24.news.

In de sociale media doet de stelling de ronde dat de stof chitine, een suikerverbinding waaruit het exoskelet van insecten is opgebouwd, op zichzelf giftig en gevaarlijk is. Deze bewering kritiekloos overnemen is problematisch, omdat men daarmee opnieuw de halfgeschoolde sociologie-dropouts van de verschillende factcheckers in de kaart speelt. Want chitine zou op zichzelf niet het probleem moeten zijn.

Kan de mens chitine überhaupt verteren?

Tot enkele jaren geleden werd chitine, dat voorkomt in insecten en schimmels, beschouwd als onverteerbaar voor de mens. Deze informatie is nog steeds te vinden op de website van de Oostenrijkse federale overheid. Onverteerbaar betekent dat het lichaam er geen voedingsstoffen uit kan halen; een onverteerbare stof wordt onveranderd uitgescheiden. Het is dus niet giftig of gevaarlijk. In feite heeft de mens zich gedurende de hele evolutie met insecten gevoed. Dit geldt met name voor Afrikanen ten zuiden van de Sahara, en in mindere mate voor Noord-Europeanen.

Daarom heeft de mens in de loop van de evolutie het vermogen verworven om chitine om te zetten en te gebruiken als voedselcomponent. Dit gebeurt door chitinase, dat min of meer in menselijk maagvocht voorkomt. Meer bij mensen uit evolutionaire lijnen die in het verleden vaker hun toevlucht namen tot insectenvoedsel, minder bij noorderlingen. Een wetenschappelijke studie over deze bevinding vindt u hierHet staat vast dat chitine geen significante bijdrage levert aan de menselijke voeding.

Met betrekking tot het bovenstaande virale bericht over chitine moet hier worden toegevoegd dat wordt beweerd dat chitinase verband houdt met astma en de ziekte van Gaucher. Aangezien chitinase een natuurlijk bestanddeel van het menselijk spijsverteringsstelsel is, is een auto-immuunziekte hier denkbaar, maar een automatisch, direct verband met de consumptie van chitine is logischerwijs onwaarschijnlijk. Het probleem met de consumptie van insecten is waarschijnlijk een ander, en dat is het onderwerp van deze tekst.

2021 top artikelen – Tijdschema naar Tirannie

Insectenvoeding in de evolutie

Wetenschappers hebben zich altijd afgevraagd hoe de mens zijn moderne hersenen heeft kunnen ontwikkelen. Sommigen zijn tot de conclusie gekomen dat het voedsel van insecten hen heeft geholpen deze evolutionaire stap te zetten. Of dit juist is, kan niet met zekerheid worden vastgesteld. Men kan ook de “uit Afrika” theorie gebruiken, volgens welke de moderne mens in Afrika evolueerde en vervolgens de wereld koloniseerde. Er zijn echter ook verschillende aanwijzingen dat er vroege geavanceerde beschavingen waren in andere delen van de wereld – waaronder Europa. Overigens is het oudste schrift dat tot nu toe bewaard is gebleven, gevonden in wat nu de Balkan is en niet in Afrika of Mesopotamië. Maar dit zijn kanttekeningen die een geïnteresseerde lezer kunnen motiveren om zijn eigen onderzoek te doen.

Andere bestanddelen van insecten

Insecten bestaan niet alleen uit chitine, dat slechts het equivalent is van het skelet. Binnenin bevatten ze verschillende voedingsstoffen. Ze bevatten veel eiwitten, onverzadigde vetzuren en vezels, vitaminen en sporenelementen. Dat is de uit voedingsoogpunt interessante en “positieve” kant, zo u wilt. Maar zoals elk voedsel kunnen ook insecten besmet zijn. Bij diegenen die op het bord komen, is de kans op een hoge besmetting zelfs bijzonder groot. Dit komt omdat insecten niet individueel uit de wei worden geoogst, waar vrijlevende dieren zeker zo gezond zijn als in het wild gevangen dieren. Integendeel, men is van plan, of doet dat al, om insecten industrieel te kweken en te gebruiken in gigantische fabrieken. Dit is natuurlijk net zo walgelijk en onnatuurlijk als allerlei dierenfabrieken, waar geldbeluste en zielloze groepen mensen hoogontwikkelde landbouwhuisdieren dwingen tot onmetelijk lijden en marteling.

Parasieten en toxines

Insecten kunnen massaal worden vervuild door verontreinigende stoffen. Enerzijds komt dit door de natuurlijke aantasting met parasieten, die op hun beurt ongezond tot giftig kunnen zijn voor de mens. Om de onnatuurlijke massakolonies vrij van parasieten te houden, worden ze behandeld met verschillende gifstoffen en medicijnen. Deze komen dan samen met de andere insectendelen in het menselijk voedsel terecht. De EU, die onlangs een toevoeging van vijf procent insecten aan levensmiddelen heeft goedgekeurd zonder een speciale etikettering van allergenen voor te schrijven, heeft voorzorgsmaatregelen genomen en in dezelfde verordening vijf milligram cyanide, of blauwzuur, per kilo insectenmeel toegestaan. In een studie werd reeds gewezen op een belangrijk probleem in verband met insectenkwekerijen: In meer dan 81 procent (!) van de geteste insectenkwekerijen werd een hoge parasietenbelasting aangetroffen; in 30 procent van de gevallen konden de aangetroffen parasieten ziekten bij mensen veroorzaken.

https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Waarom linksen de economische ineenstorting niet zullen overleven

Allergieën en kruisreacties

Mensen die allergisch zijn voor schelp- en schaaldieren kunnen ook allergisch zijn voor insectenpoeder. Dit punt is bijzonder interessant, aangezien de EU ons al jaren martelt door overal allergie-informatie weer te geven. Alleen in het geval van insectenmeel hoeft dit niet te gebeuren, de consument moet de lijst met ingrediënten zeer zorgvuldig bestuderen om te weten te komen wat hij eigenlijk gaat kopen – zonder te worden geïnformeerd over het allergische potentieel. Over de risico’s van allergieën voor eetbare insecten verscheen dit artikel in 2018 in de “Ernährungs Umschau”. “Objectieve allergische reacties werden waargenomen vanaf ongeveer 0,2 gram meelworm-eiwit.”

Het feit dat volgens de nieuwe verordening allergenen niet hoeven te worden geëtiketteerd, geeft aan dat de goedkeuring van insecten als voedsel gebaseerd is op lobbywerk van de globalistische grote industrie – want nogmaals, de wet is niet voor iedereen gelijk. Overigens worden grote insectenproducenten weer eens “belangeloos” gefinancierd door de Bill and Melinda Gates Foundation, wie had dat gedacht? Een gerelateerd opiniestuk met de bitter vervelende titel “Bill Gates: let them eat bugs!” verscheen zelfs in de wereldberoemde Washington Times.

“De vraag is natuurlijk waarom een voormalig Microsoft-directeur die de afgelopen twee jaar heeft besteed aan het treiteren van Amerikanen in de richting van een Chinees systeem voor bescherming tegen het coronavirus en gedwongen COVID-19-vaccinaties, in de eerste plaats eersteklas landbouwgrond zou willen bezitten.” – Washington Times

Het BSE-schandaal

Velen herinneren zich wellicht het BSE-schandaal. In de volksmond werd de veeziekte ook wel gekkekoeienziekte genoemd. De degeneratieve zenuwziekte, waardoor de hersenen oplossen, werd verspreid door het voeren van diermeel. Na vele ziektes en sterfgevallen werd het voeren van diermeel aan landbouwhuisdieren vervolgens verboden – in 2021 weer toegestaan onder zogenaamd strenge voorwaarden. Soortgelijke problemen zijn te verwachten bij het voeren van insectenmeel aan dieren, maar ook aan mensen. De reden is niet de algemene schadelijkheid van insecten op zich, maar de onnatuurlijke massale kweek, die moet leiden tot ziekten en plagen. In de toekomst zullen gelukkige en gezonde mensen waarschijnlijk vooral degenen zijn die het zich kunnen veroorloven om zonder industrieel geproduceerd voedsel te leven. Mits het systeem van de Great Reset en de VN Agenda 2030 dit überhaupt nog toelaten.

Uw regering probeert u te doden en de planeet te ontvolken: Officiële regeringsrapporten, vertrouwelijke Pfizer documenten en de kosten van levensonderhoud crisis bewijzen het

“Eat ze bugs” – het is goed voor het zielige klimaat

Dat het “goed voor het klimaat” is om insecten te eten is een globalistische campagne die al vele jaren gaande is. Hier is een artikel over dit onderwerp van ORF, 2020. Neem deze zin, “Het eten van insecten is goed voor het klimaat”, op zichzelf en bedenk wat voor soort mentaliteit iemand moet hebben die zich aan een dergelijke mening onderwerpt.


Bron: Frontnieuws Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: