Februari 14, 2023

Foto van paz.ca via Flickr, (CC BY 2.0)

Volodymyr Zelensky heeft schuld aan de oorlog in Oekraïne, zei de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi zondag tegen de media.

Uit Politico, “Berlusconi geeft Zelensky de schuld van de oorlog in Oekraïne”:

“Alles wat [Zelensky] had moeten doen was stoppen met het aanvallen van de twee autonome republieken van de Donbas en dit zou niet zijn gebeurd”, zei Berlusconi zondagavond tegen Italiaanse media na het stemmen in de regionale verkiezingen in Lombardije, die de eerste grote politieke test zullen zijn voor de rechtse coalitie van premier Giorgia Meloni.

“Ik beoordeel het gedrag van deze heer zeer, zeer negatief,” voegde Berlusconi eraan toe.

Hij zei verder dat de oorlog zou kunnen eindigen als de Amerikaanse president Joe Biden zou dreigen de militaire en financiële hulp aan Oekraïne stop te zetten en Zelensky zou vragen een staakt-het-vuren te bevelen in ruil voor een “Marshallplan van zes, zeven, acht, negen miljard dollar” om het land weer op te bouwen.

Terwijl Berlusconi zegt waar het op staat, is de “gevestigde” vrouwelijke premier van Italië, Giorgia Meloni, druk bezig rond te rennen om Oekraïne te steunen en te zeuren dat zij niet wordt uitgenodigd op de chique dinerfeestjes van Zelensky in Parijs.

Gevraagd naar Meloni’s recente uithalen naar Frankrijk omdat deze haar niet heeft uitgenodigd voor een diner met Zelensky in Parijs, zei Berlusconi dat hij “er nooit heen zou zijn gegaan om met Zelenskyy te praten” als hij in functie was geweest.

Vorige week nog gaf Zelensky in een interview met Der Spiegel toe dat hij nooit van plan was het vredesakkoord van Minsk met Rusland na te komen.

Operatie Z – Wiens moeras? Elke dag brengt Europa dichter bij een koude en hongerige winter

Uit Geopolitical Economy Report, “Oekraïne’s Zelensky geeft toe dat hij Minsk-vredesakkoord met Rusland saboteerde, Westen blokkeerde onderhandelingen”:

In een interview met het Duitse dagblad Der Spiegel, gepubliceerd op 9 februari 2023, maakte Zelensky duidelijk dat hij er bewust voor had gekozen om Minsk te saboteren.

De Oekraïense leider klaagde dat de Minsk-akkoorden een onaanvaardbare “concessie” waren.

Zelensky herinnerde eraan dat hij de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel vertelde dat “we het niet kunnen uitvoeren”.

“Uitstel is prima in de diplomatie”, zei Zelensky, die uitlegde dat hij alleen “op de trein sprong” en deed alsof hij Minsk steunde om met Rusland over een gevangenenruil te onderhandelen – en zijn land meer tijd te geven om zich op een oorlog voor te bereiden.

Merkel zelf bevestigde dit in december 2022 in een interview met de krant Die Zeit.

De voormalige Duitse leider verklaarde dat het “Minsk-akkoord van 2014 een poging was om tijd te kopen voor Oekraïne. Oekraïne gebruikte deze tijd om sterker te worden.”

De voormalige Franse president François Hollande merkte later op: “Angela Merkel heeft op dit punt gelijk.”

Ook al stelde Zelensky zich kandidaat voor vrede om verkozen te worden, na zijn aantreden liet hij de oorlog in Donbas escaleren, accepteerde hij honderden miljoenen dollars aan “dodelijke hulp” van de VS en dreigde hij kernwapens te verwerven.

Via Informationliberation.

https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Bron: Frontnieuws Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: