Maart 16, 2023

Al honderden jaren profiteren inheemse bevolkingsgroepen ten volle van sparrennaalden naalden en diverse andere uit sparren gewonnen verbindingen die een levendige immuniteit, ademhaling en cardiovasculaire en neurologische prestaties ondersteunen, schrijft Ethan Huff.

Enkele van de vroegst bekende toepassingen van sparren voor de gezondheid gaan terug tot 1536, toen de Iroquois Jacques Cartier schors en naalden van sparren gaven om hem en zijn ernstig zieke bemanning te behandelen. Deze sparrennaalden verbindingen leverden de vitamine C die de mannen destijds nodig hadden om scheurbuik te behandelen.

Fast-forward naar vandaag en sparrennaalden, en thee gemaakt van sparrennaalden, krijgen steeds meer aandacht van zowel wetenschappers als artsen die werkzaam zijn op het gebied van gezondheid en welzijn.

“Sparrennaalden, vooral die van de oostelijke witte sparren (Pinus strobus), staan bekend om hun vele verschillende verbindingen en voedingsstoffen, waaronder antioxidanten, vitamine C, essentiële oliën, aminozuren en flavonoïden,” schrijft Lance Schuttler in The Epoch Times.

“Een van de meest fascinerende stoffen die wetenschappers in 2021 opnieuw begonnen te ontdekken, is het van nature voorkomende shikiminezuur dat in sommige sparrensoorten voorkomt – zoals de oostelijke witte sparren.”

Primair actief ingrediënt in Tamiflu komt van sparrennaalden

Als het gaat om covid en andere vormen van griep en verkoudheid, zijn sparrennaalden een krachtig, maar over het hoofd gezien middel dat de afgelopen jaren talloze levens had kunnen redden.

Sparrennaalden zitten vol met shikiminezuur, dat toevallig het belangrijkste werkzame bestanddeel is van het antivirale geneesmiddel Oseltamivir, dat in de handel ook bekend staat als Tamiflu.

Tamiflu werd tijdens de “pandemie” gepromoot als een middel tegen het Chinese virus, terwijl er weinig of geen aandacht werd besteed aan de planten waaruit de bestanddelen, met name shikiminezuur, zijn afgeleid.

Hoe te ontgiften van de COVID-prik – Het is tijd om oplossingen te verspreiden voor COVID-prik ontgifting

Shikiminezuur werd in 1885 voor het eerst ontdekt door de Nederlandse chemicus Johan Fredrik Eykman en staat in de biologie ook bekend als de shikimate-route. Deze route is cruciaal voor het leven en omvat een zevenstappenroute die door bacteriën, schimmels, archaea, algen, sommige protozoën en planten wordt gebruikt voor de biosynthese van vitaminen, folaten en de aromatische aminozuren fenylalanine, tyrosine en tryptofaan.

“Deze aminozuren helpen bij de productie van neurotransmitters en verbindingen zoals serotonine, melatonine, epinefrine, dopamine, CoQ10 en schildklierhormoon – met name met behulp van nuttige darmbacteriën,” legt Schuttler uit.

Iets anders wat shikiminezuur doet is het ondersteunen van een gezonde bloedplaatjes- en cardiovasculaire functie bij mensen. Het ondersteunt ook een gezonde darm en spijsvertering, terwijl het de integriteit en functionaliteit van de myelineschede verbetert, een vettige substantie die neuronen omgeeft en als “isolatie” fungeert voor al hun elektrische communicatie.

“Van shikiminezuur is ook bekend dat het antibacteriële, schimmelwerende, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen heeft, naast andere belangrijke eigenschappen,” voegt Schuttler eraan toe.

Misschien is het niet verrassend dat veel van de chemische verontreinigingen die de giftige Westerse voedselvoorziening teisteren, de shikimaatroute verstoren. Verschillende pesticiden en herbiciden, waaronder het beruchte Roundup (glyfosaat) herbicide van Monsanto, zijn vijanden van de shikimate pathway.

“Het bestrijdingsmiddel veroorzaakt een paar verschillende schadelijke en opmerkelijke effecten, zoals het remmen van de cruciale cytochroom p450-enzymen en het onderdrukken van de functie van het p53-gen. Dit specifieke gen staat bij wetenschappers bekend als de ‘bewaker van het genoom’,” merkt Schuttler verder op.

“Met betrekking tot de shikimaatroute richt glyfosaat zich op dit zevenstappenproces door een sleutelenzym, EPSPS (5-enolpyruvylshikimaat-3-fosfaat synthase), te remmen. Wanneer EPSPS wordt geremd, wordt de opbouw van de aminozuren die nodig zijn voor de productie van eiwitten geblokkeerd en sterft de plant.”


https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory
Bron: Frontnieuws Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-PRIK ONTGIFTING DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: