De afgelopen jaren zijn gemotoriseerde scooters een nieuw element van het stedelijk landschap geworden. Maar, in tegenstelling tot wat we op het eerste gezicht zouden kunnen aannemen, zijn deze gadgets niet zo modern als ze lijken. Ze waren er al in 1916! Waarom zijn ze toen ook weer verdwenen?

We hebben de foto bekeken, het wat geen fotografische montage is, maar een kiek genomen in 1916. De hoofdrolspeler, Lady Florence Norman (1883-1964), pendelt naar haar werk, in Londen, aan boord van een voertuig dat erg vergelijkbaar is met die van vandaag.

Destijds was de Autoped, die net op de markt was gekomen, de laatste kreet in zijn soort. Vanwege zijn kleine formaat was het zeer praktisch voor korte woon-werkverkeer en klussen zoals postbezorging.

Het kan maximaal 25 km/u raken. Het was geen super snelheid, maar het was genoeg dat gangsters politieagenten konden ontlopen als ze zouden lopen.

Lady Norman kreeg de hare op haar verjaardag, als cadeau van haar man, de liberale politicus Sir Henry Norman. Het echtpaar, aanhangers van de suffragistische strijd, vocht voor de gelijkheid van vrouwen, maar met het uitbreken van de Grote Oorlog moesten ze deze zaak parkeren om zich te concentreren op de oorlogsinspanning.

Lees het volledige artikel via de link in bio, via @revhistoriayvida #skateboard#motorizedskateboards#Autoped#FlorenceNorman📸 Vind meer foto’s met verhaal in ons maandblad

Bron: https://www.facebook.com/LaVanguardia/
http://www.lavanguardia.com/

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: