De westerse landen orkestreren een wereldwijde voedselcrisis en geven Rusland de schuld
juli 6, 2022959 0
In een nieuw artikel van de Telegraph wordt beschreven hoe het Verenigd Koninkrijk een wereldwijde voedselcrisis orkestreert door te beweren dat Rusland verhindert dat de voedselvoorraden van Oekraïne zijn Zwarte Zeehavens verlaten.
Het Verenigd Koninkrijk is in wezen de aanvoerder, samen met de Verenigde Staten. Deze beide door de globalisten gecontroleerde landen willen de wereld doen geloven dat Vladimir Poetin op de een of andere manier de wereldvoedselhandel gegijzeld houdt, terwijl niets minder waar is, schrijft Ethan Huff.
Ons wordt voortdurend door Westerse propagandakanalen verteld dat Rusland mijnen heeft gelegd bij Zwarte Zeehavens om te voorkomen dat voedsel in en uit kan. Rusland zegt dat dit een leugen is, en dat Oekraïne die mijnen zelf heeft geplaatst toen het zich uit het gebied terugtrok.
De Britse premier en circusclown Boris Johnson heeft de Britten verteld dat het de schuld van Rusland is dat de voedselvoorziening van Oekraïne – Oekraïne is een hoofdexporteur van granen en andere belangrijke grondstoffen – de havens aan de Zwarte Zee niet kan verlaten. Deze goederen moeten over zee geëxporteerd worden, beweerde Johnson, die verder beweerde dat Rusland de wereld “gijzelt”.
BoJo, zoals velen hem nu noemen, beweert ook dat de Russische marine “orders heeft gekregen om mijnen te leggen” in Odessa en Ochakov, en dat zij de rivier de Dnjepr heeft “gemijnd”. Dit is volgens “onlangs vrijgegeven Amerikaanse inlichtingen,” verklaarde BoJo verder, en beweerde dat het Verenigd Koninkrijk nu probeert Oekraïne te helpen “op technisch niveau om Odessa te helpen ontmijnen.”
Rusland probeert een veilige doorgang voor graanschepen door de Zwarte Zee-wateren te creëren, terwijl Oekraïne mijnen legt en weigert mee te werkenMainstream media: Rusland boekt terreinwinst in Oekraïne te midden van hevige gevechten
Rusland probeert intussen in feite het gebied vrij te maken van mijnen met de hulp van Turkije. Het doel van Rusland, zegt het, is de veiligheid te verzekeren van alle schepen die de territoriale wateren van de natie verlaten.
Op 2 juni verklaarde Vasily Nebenzya, de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de Verenigde Naties, dat als Kiev de wateren rond zijn havens zou ontmijnen, Moskou zal zorgen voor een veilige doorvaart voor alle Oekraïense schepen, die momenteel 20 miljoen ton graan vervoeren.
Eind mei heeft het Russische Ministerie van Defensie laten weten dat de Russische marine veilige zones in de Zwarte Zee en de Zee van Azov had ingesteld voor schepen die via humanitaire routes uit de Oekraïense havens vertrekken.
“De 139 mijl lange en 3 mijl brede Zwarte Zee corridors zijn elke dag geopend van 8 uur ’s morgens tot 7 uur ’s avonds (GMT+3) voor schepen met als thuishaven Kherson, Nikolaev, Chernomorsk, Ochakov, Odessa en Yuzhny,” meldt Great Game India.
Het Russische Ministerie van Defensie zegt dat ondanks al deze inspanningen van Rusland om de handel gaande en de wereld gevoed te houden, de autoriteiten in Kiev “al het mogelijke blijven doen om zich te onttrekken aan de interactie met vertegenwoordigers van buitenlandse staten en rederijen bij het oplossen van de kwestie van het verzekeren van de veilige uitgang van geblokkeerde schepen.”
Turkije deelt soortgelijke zorgen, want zijn minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Cavusoglu vertelde het Anadolu Agency dat de westerse sancties tegen Russische schepen en de mijnen die door het Oekraïense leger in het watergebied van Odessa zijn gelegd, de twee belangrijkste factoren zijn die de graanexport uit Oekraïne belemmeren.VS is het hoofdkwartier voor een “nazi-doodscultus” van biowapens oorlogsmisdadigers
Het blijkt dat de nummer één oorzaak van de voedselinflatie in de hele wereld op dit ogenblik de anti-Russische sancties zijn die door de NAVO en het Westen worden opgelegd. Deze vergelding tegen de “speciale operatie” van Rusland in Oekraïne vernietigt de wereldhandel, ook de bevolking van het Westen, waarvan de leiders hen in wezen uithongeren om zich op Rusland te wreken.
“De sancties tegen Rusland hebben de situatie met de levering van granen en meststoffen aan Afrikaanse landen verergerd,” kondigde de Senegalese president en hoofd van de Afrikaanse Unie Macky Sall eerder deze maand aan in een verklaring tijdens een officieel bezoek aan Rusland.
“Wij hebben er geen toegang meer toe, en dit vormt een ernstige bedreiging voor de voedselzekerheid op het continent.”