Februari 13, 2023

Josep Borrell vergelijkt zichzelf met Hillary Clinton. Facebook (Foto via Freewestmedia.com)

Brussel maakt zich op voor een wereldwijde propagandaoorlog. Het gebral waarmee de EU de nieuwe naam voor haar censuur introduceerde, belooft weinig goeds. Het gaat niet langer om waarheid of leugen, maar om de intenties die worden verondersteld van degenen die feiten melden, schrijft Freewestmedia.com.

In de toekomst zal het voor de EU niet meer voldoende zijn om ongewenste alternatieve media alleen in haar eigen verantwoordelijkheidsgebied te censureren en het zwijgen op te leggen. In de toekomst wil de EU ook ongewenste meningen en concurrerende media in de rest van de wereld bestrijden.

Daartoe heeft Josep Borrell, EU-buitenlandchef, aangekondigd dat hij van plan is vermeende “desinformatie-experts” in EU-kantoren over de hele wereld in te zetten. Hun taak zou zijn de Russische en Chinese verspreiders van zogenaamd “nepnieuws” te bestrijden.

Borrell kondigde aan hiertoe officiële censoren in te zetten: “Al onze delegaties zullen worden uitgerust met deskundigen in het tegengaan van desinformatie in vele delen van de wereld, zodat onze stem beter wordt gehoord.”

Een bijzondere doorn in het oog van de EU zijn de Russische en Chinese media en hun verspreiders, bijvoorbeeld op platforms als Telegram.

Ook hier is meer internationale solidariteit met bondgenoten nodig, aldus Borrell. “We moeten deze kwestie politiek op het hoogste niveau aanpakken.” De EU en gelijkgestemde partners moeten hun eigen manier creëren om gegevens en analyses van buitenlandse desinformatiecampagnes te delen, maar ook meer samenwerken met autoriteiten over de hele wereld om concurrerende stemmen te weren.

Borrell gaf geen specifieke informatie over hoe dit er in de toekomst uit moet zien en hoe de EU-omroepen moeten optreden tegen “nepnieuws”. Tot nu toe is de EU niet met iets anders gekomen dan censuur als het gaat om ongewenste concurrentie, maar dat kan moeilijk worden in het buitenland.

Brussel ligt op zijn gat: Tien EU-landen verwerpen voorstel over prijsplafond voor Russisch gas

Vanuit het oogpunt van Borrell en de EU-autoriteiten is er geen enkele reden om te twijfelen aan de officiële narratieven, en elke geuite twijfel zal nu een nieuw etiket krijgen: Foreign Information Manipulation and Interference, afgekort FIMI.

De ongekozen “democratie”

De EU-Commissie is geen democratische structuur, haar leden worden benoemd, niet gekozen, en de meeste van hen hebben geen enkel begrip van democratie. EU-commissaris voor Buitenlandse Zaken Josep Borrell zou bijna als bewijsstuk A kunnen dienen.

Niet lang geleden heeft Ursula von der Leyen haar mobiele telefooncommunicatie met Pfizer over de aankoop van miljoenen doses van een farmaceutisch preparaat gewist en hoewel dit de verdenking van corruptie oproept, zou dit als FIMI kunnen worden gepresenteerd, simpelweg omdat het ook door een Russische omroep werd gemeld.

Borrells begrip van de Engelse taal is minstens zo slecht als dat van Ursula von der Leyen. Toch staan beiden erop deze verstrekkende maatregelen voor te stellen in het Engels, dat geen EU-taal meer is. Begrijpen zij de subtiliteiten van hun voorstel?

Feiten negeren

De Chinese staatsmedia hebben volgens het EU-rapport “geselecteerde pro-Kremlin samenzweringsnarratieven versterkt, bijvoorbeeld over vermeende Amerikaanse militaire bio-laboratoria in Oekraïne”.

Dit is een duidelijk voorbeeld van de manier waarop waarheid of feitelijke informatie als criterium wordt gehanteerd. Deze laboratoria zijn niet alleen te vinden als begrotingspost in de Amerikaanse defensiebegroting (een document waarop het Kremlin vermoedelijk geen controle uitoefent), maar individuele samenwerkingsverbanden, zoals de onderzoeksprojecten van het Bernhard Nocht Instituut of het Friedrich Löffler Instituut met deze laboratoria in Oekraïne, zijn ook te vinden op hun websites, evenals de financier van deze projecten, het Duitse Ministerie van Defensie.

Europese Commissie nieuwe plan: subsidieregen op immigranten

Er moet dus worden vastgesteld dat deze laboratoria bestonden, dat ze werden gefinancierd uit de militaire begroting en dat het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het leger, en niet alleen in opdracht van de VS. Toch heeft de EU het bestaan van de laboratoria zelf als een “complotnarratief” bestempeld.

In verband met protesten onder de titel #StopKillingDonbass, stelde het EU-rapport dat “ten onrechte werd beweerd dat de Oekraïense strijdkrachten en “paramilitaire eenheden van neonazi’s” wreedheden begingen tegen burgers, waaronder kinderen”, terwijl de Soros NGO Human Rights Watch onlangs feitelijk toegaf dat Oekraïne in Donetsk vlindermijnen had verspreid, een verboden munitie in woonwijken.

Volgens hun redenering hoeft bij elke beschuldiging van “desinformatie” door de FIMI niet in aanmerking te worden genomen of de verklaring waar is, maar alleen of deze in strijd is met de narratieven van de EU.

Daarom wordt in het rapport opgemerkt: “De door deze netwerken verspreide informatie hoeft niet aantoonbaar onjuist of misleidend te zijn om een FIMI-incident te vormen, hetgeen FIMI ruimer toepast dan de klassieke definitie van desinformatie.”

https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Bron: Frontnieuws Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: