Februari 20, 2023

Alle sectoren van de economie van het blok registreerden vorig jaar een piek in wanbetalingen, zo blijkt uit officiële statistieken. In de laatste drie maanden van 2022 steeg het aantal faillissementen onder EU-bedrijven tot het hoogste niveau sinds het begin van de registraties in 2015, nu het blok op de rand van een recessie balanceert, meldde statistiekbureau Eurostat vrijdag.

Het aantal wanbetalingen steeg met 26,8% ten opzichte van het vorige kwartaal, terwijl het aantal nieuwe geregistreerde bedrijven in dezelfde periode vorig jaar met 0,2% daalde, bericht RT.

Eurostat zei dat de trend het hele jaar door aanhield en voegde eraan toe dat “het aantal faillissementsverklaringen in alle vier de kwartalen van 2022 toenam.”

Het agentschap merkte ook op dat alle gebieden van economische activiteit werden getroffen.

“Als we specifiek kijken naar het aantal faillissementen per activiteit, zien we dat in alle sectoren het aantal faillissementen in het vierde kwartaal van 2022 is toegenomen ten opzichte van het voorgaande kwartaal”, aldus het verslag.

De ernstige energiecrisis en de daaruit voortvloeiende crisis van de kosten van levensonderhoud droegen bij tot een stijging van het aantal faillissementen in de hele EU. De sectoren met de meeste wanbetalingen waren transport en opslag, die een stijging van 72,2% zagen, en accommodatie en voedselvoorziening met een stijging van 39,4%. Onderwijs, gezondheidszorg en sociale activiteiten stegen met 29,5%.

In vergelijking met het pre-pandemische vierde kwartaal van 2019 was het aantal faillissementsverklaringen in de laatste drie maanden van 2022 hoger in de meeste sectoren van de economie, aldus Eurostat.

De globalistische multimiljonair George Soros werkt samen met MasterCard om de omvolking in het Westen te versnellen

Accommodatie- en voedingsdiensten werden in de laatste drie maanden van 2022 het hardst getroffen in vergelijking met dezelfde periode van 2019, met een stijging van 97,7% van het aantal faillissementen onder EU-bedrijven.

Follow de TLF https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Bron: Frontnieuws Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: