16 maart 2023 11:30 Update: 17-03-2023

Police for Freedom, Voor Waarheid, Ik de Burger en Samen voor Nederland hebben samen een onafhankelijke controle op de verkiezingen opgezet. Daartoe is de website controle-verkiezingen.nl in het leven geroepen.

Bij het team van de site zijn meer dan 100 meldingen binnengekomen van grove onregelmatigheden. Waarnemers werden extreem beperkt in hun rechten.

Zo kwamen meldingen binnen dat controleurs geen foto’s mochten maken, weigerden voorzitters onrechtmatigheden op te nemen in het proces-verbaal en één waarnemer heeft onder dwang foto’s van het proces-verbaal van haar telefoon moeten verwijderen.

Overstelpt met meldingen

Drie controleurs van 59, 65 en 70 jaar uit Rotterdam zijn zelfs door handhavers onheus bejegend en door de politie verwijderd. Daarnaast zijn in verschillende bureaus niet-vergrendelde stembussen geconstateerd.

Controle-verkiezingen.nl heeft tijdens het telproces van de Provinciale Statenverkiezingen bijna 1500 mensen gemobiliseerd, die toezagen op het correct verloop van het telproces.

De helpdesk is woensdagavond overstelpt met meldingen van waarnemers, die ernstig gehinderd werden in het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Dat is vreemd

Volgens de Kieswet en publicaties van de Rijksoverheid staan de controleurs echter volledig in hun recht.

Controleurs werden voor het sluiten van stembureaus al geïnformeerd over hertellingen en bijstellen. “Dat is vreemd,” zegt Police for Freedom-voorman en oud-politieagent Dennis Spaanstra.


Hadden we het anders verwacht? Nee, niet echt…laten we kijken naar het bewijs materiaal en verder onderzoeken. Deel dit bericht met je vrienden…

Follow de TLF:

https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory


Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: