MEDIA = VIRUS

Maart 30, 2023

Er zijn oorlogen die met wapens worden uitgevochten, er zijn oorlogen die met wapens en de media worden uitgevochten. Sinds 24 februari vorig jaar heeft het Westen een totale mediaoorlog tegen Rusland verklaard. Elke vrije stem wordt onderdrukt, elke afwijkende mening wordt belachelijk gemaakt. In Europa en de Verenigde Staten is het bijna verboden om niet tegen Poetin te zijn, schrijft Piero Messina.

Al meer dan een jaar bouwt de wereldwijde informatiemachine aan een eenduidig narratief, waarin het conflict tussen Rusland en Oekraïne wordt omschreven als een oorlog tussen goed en kwaad. Je mag niet twijfelen, want twijfelen is niet toegestaan. Rusland is het kwaad en moet worden vernietigd. Amen.

In deze asymmetrische oorlog zijn van de wapens waarover het Westen beschikt, de reguliere media het meest dodelijke: omdat het een instrument is dat het geweten manipuleert, het narratief verandert, de geschiedenis uitwist en herschrijft. Tien jaar onderdrukking van de pro-Russische bevolking van Donbass door de regering in Kiev is letterlijk uitgewist. Er mag niet over gesproken worden. Die gebeurtenissen hebben nooit plaatsgevonden en de bijna veertigduizend slachtoffers van die burgeroorlog behoren niet meer tot de geschiedenis.

Half maart vond in Moskou de eerste bijeenkomst plaats van de Russophile Movement. Uit 40 landen, waaronder de Verenigde Staten, kwamen afgevaardigden naar de Russische hoofdstad. Ook de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov en de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova namen eraan deel.

Wat zeiden de westerse media over die afspraak die bedoeld was als een debat in naam van de dialoog en politieke reflectie?

De westerse media hebben de beschouwingen van de westerse sprekers afgebroken. Hun toespraken zijn gemanipuleerd, verdraaid en opnieuw bewerkt om ze uit hun context en zonder betekenis te laten lijken. De regel is eenvoudig: iedereen die Rusland en Poetin niet aanvecht is gek en moet worden gemarginaliseerd.

Onder de “slachtoffers” van deze vergetelheid van de waarheid bevindt zich ook Vittoria Alliata di Villafranca. Schrijfster, journaliste, arabiste, Vittoria Alliata nam deel aan de bijeenkomst in Moskou door haar waarheid te vertellen.

De media uit de hele wereld hebben haar toespraak gestript, gemanipuleerd en belangrijke stukken van de hedendaagse geschiedenis geschrapt. Van de Britse “The Guardian” tot de belangrijkste Italiaanse kranten, is men begonnen de gedachte van de verfijnde Italiaanse intellectueel onderuit te halen.

Dit is wat de prinses van Siciliaanse afkomst werkelijk heeft gezegd.

“Een jaar geleden, toen het Dostojevski lesgeven een probleem werd aan Italiaanse universiteiten en de grootste levende sopraan en dirigent gedwongen werden om ofwel zijn Russische vaderland aan te klagen ofwel zijn baan te verliezen, dacht ik “Welkom aan boord!”… Russofobie is slechts de laatste van vele fobieën die met opzet voor moderne kolonisatieformules zijn ontwikkeld. Het manifest ervan kan worden beschouwd als het testament waarmee Cecil Rhodes, de stichter van Rhodesië, de suprematie van de Angelsaksen en hun recht om over de wereld te heersen en haar rijkdommen te exploiteren, heeft vastgelegd”.

Vittoria Alliata wordt ook aangevallen voor een passage in haar toespraak over de rol van de inlichtingendienst en het Amerikaanse leger in het begunstigen van de Siciliaanse maffia aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Alliata zei deze woorden:

“Ik kom van Sicilië, een multicultureel eiland in de Middellandse Zee dat – gedurende duizenden jaren – het kruispunt was van verfijnde beschavingen die een glorieus en nog steeds zeer levendig erfgoed hebben opgebouwd. Toch is Sicilië de laatste 70 jaar vooral bekend geworden door de slechte daden van een criminele groepering, de maffia, die door het Amerikaanse leger werd meegenomen toen het op het eiland landde om Europa te bevrijden van het nazisme. Het was de eerste ISIS, een terroristische organisatie die vrijelijk allerlei misstanden en bloedbaden pleegt en een sterke religieuze verbondenheid simuleert. Hoewel heldhaftige Sicilianen uit alle lagen van de bevolking het bestreden, bouwde de grote filmindustrie een smadelijk beeld op van mijn land, bedoeld om de bezetting te legitimeren met een enorme militaire basis die in de frontlinie opereerde tegen Rusland en de Arabische wereld”.

Cosa Nostra

Maar voor de westerse mainstream is dit niet waar. Toch hebben historische documenten en grondige analyses, die ook door gerechtelijke onderzoeken zijn bevestigd, het bestaan vastgesteld van een precieze band tussen de criminele maffia in Sicilië en het Amerikaanse leger en de inlichtingendiensten. Een band die in de loop der jaren is blijven bestaan, met als hoogtepunt zelfs die historische periode – de jaren 60/70 van de vorige eeuw – die in Italië “de strategie van de spanning” wordt genoemd. Om degenen zoals Vittoria Alliata, die de dialoog tussen het Westen en Rusland willen bevorderen, de schuld te geven, moet de geschiedenis, de echte, worden opgeheven.

In haar toespraak op het Moscow Forum onderstreepte Vittoria Alliata ook de ware aard van Russofobie, door dit politieke sentiment te vergelijken met de demoniseringscampagne van de Arabische wereld.

“Russofobie is niets anders dan de postproductie van een langetermijnproject: dat van de vernietiging van Rusland om precies dezelfde redenen waarom zoveel Arabische landen zijn vernietigd of momenteel worden aangevallen, zoals Libanon. En die redenen zijn niet alleen olie, rijkdom en geostrategische kwesties, maar ook het vermogen om vast te houden aan verschillende modellen van traditionele multiculturele samenlevingen”.

Vittoria Alliata besloot haar toespraak met een verwijzing naar Daria Dugina, de journaliste die vorig jaar bij een terroristische aanslag om het leven kwam:

“Zoals het Westen van Lady Diana een icoon heeft gemaakt vanwege haar elegantie en stijl, moeten wij van Daria Dugina het symbool maken van al die vrouwen die nog steeds consequent vechten voor het respect van een multipolaire traditionele wereld. Wij moeten hen de kracht geven om hun positie te verdedigen. Niet elke vrouw kan een held zijn zoals Daria Dugina. Maar elke vrouw kan iets van haar liefde geven om een betere wereld op te bouwen”.

Geen enkele Europese krant heeft een nota of een herinnering aan Daria Dugina gewijd. Integendeel, er is woede geuit over die vrouw die door een criminele bom werd verscheurd. De belangrijkste Italiaanse krant vertelde het verhaal van die aanslag met een artikel waarvan de aanhef als volgt luidde: “Zo vader, zo dochter”, met een duidelijke verwijzing naar professor Alexksandr Dugin. Geen genade, zelfs niet voor het verminkte lichaam van een jonge vrouw. Zo is de wereld.

Volg de TLF: https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: