Maart 30, 2023

Protest tegen de pensioenhervorming in Besançon op 23 maart. Via Toufik-de-Planoise CC BY-SA 4.0

Frankrijk wordt al weken geteisterd door massale demonstraties en blokkades tegen de omstreden pensioenhervorming van president Macron. Donderdag gingen miljoenen Fransen de straat op.

Er waren rellen en brandstichtingen in het hele land. Voor het stadhuis van Bordeaux brak een grote brand uit. De politie wordt ervan beschuldigd buitensporig hard op te treden tegen de demonstranten. De oproerpolitie heeft groepen demonstranten opgesloten, wat illegaal is.

Mensenrechtenorganisaties maken zich zorgen over willekeurige of preventieve arrestaties en buitensporig geweld. Ook journalisten zijn door de politie gearresteerd, mishandeld en geïntimideerd.

Dinsdag werd een nieuwe landelijke staking en protest aangekondigd. In een televisie-interview vergeleek president Macron de protesten met de “antidemocratische bestorming” van het Capitool in 2021, een vergelijking die de vakbonden als een provocatie beschouwen.

Zaterdag ging het er heftig aan toe in Sainte-Soline in het westen van Frankrijk. Daar gingen radicale eco-activisten een gewelddadige confrontatie aan met de politie. Zij protesteerden tegen de aanleg van een waterreservoir voor de landbouw in West-Frankrijk.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin schreef op Twitter dat “ultralinksen en linkse extremisten in Sainte-Soline extreem gewelddadig zijn tegen onze politieagenten. Onbeschrijflijk, ondraaglijk. Niemand mag dit tolereren”.

De financieel expert Ab Flipse antwoordde: “Er heerst een oorlog in Europa. Deze is begonnen in Frankrijk. Zesennegentig procent van de Europeanen weet niet wat hun te wachten staat.”

Via Uncutnews.

https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Bron: Frontnieuws Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: