Maart 31, 2023
In een nieuwe “educatieve” tv-show in Nederland trekken volwassenen hun kleren uit en beantwoorden vragen van kinderen over transgenderisme en geslachtsveranderende chirurgie, terwijl ze de transgenderlevensstijl promoten als “euforie”, terwijl de transgenderagenda aan kinderen wordt opgedrongen, bericht Newspunch.
Het programma Gewoon Bloot is nog niet uitgezonden [n.v.d.r. inmiddels blijkbaar wel], maar een trailer waarin volwassenen hun kleren uittrekken in het bijzijn van jonge kinderen is vrijgegeven door de NPO. Veel mensen beweren dat de beelden “bijna pedofilie promoten.”
In het programma beantwoorden naakte volwassenen vragen van kinderen over onderwerpen als hoe comfortabel zij zich voelen in hun eigen lichaam. De producenten beweren dat het programma bedoeld is om lichaamspositiviteit aan te moedigen.
Presentator van de show Edson da Graca zei: “Het doel is om kinderen te leren dat elk lichaam anders is en dat niet alle lichamen perfect zijn.”
De expliciet seksuele aard van de show heeft echter tot verzet geleid in Nederland, waarbij de producenten ervan werden beschuldigd kinderen te seksualiseren en “pedofilie te promoten.”
Parlementslid Tunahan Kuzu van de Denk-partij heeft zijn volgers op Twitter aangespoord om de omroep aan te schrijven en het programma uit de lucht te halen, en noemde het “belachelijk.”
En FvD-leider Thierry Baudet zei dat het programma “dicht in de buurt komt van het promoten van pedofilie”.
The Independent meldt: In een preview van de serie worden de wisselende reacties van kinderen getoond, waarbij er één zegt “dit is geen programma dat ik moet zien.”
Een verklaring van de omroep zei: “De kinderen wisten precies wat er ging gebeuren en ze konden op elk moment tijdens het programma zeggen hoe ze zich voelden.”
“We hadden een beetje opschudding verwacht. Niet iedereen zal denken dat dit voor kinderen is en dat is niet erg. Het is aan de ouders om te beslissen of hun kinderen mogen kijken.”
De eerste aflevering van Gewoon Bloot werd op 21 maart uitgezonden door de NTR.
Het televisieprogramma is gebaseerd op een vergelijkbaar programma in Denemarken, Ultra smider tojet, dat destijds ook op verzet stuitte, maar in 2019 een tv-prijs won.