Het NOS Journaal behoort kritisch te zijn, hoort meerdere invalshoeken te belichten en moet de machthebbers kritisch volgen – vooral de politiek in Den Haag. Dat zei voormalig NOS-directeur Bauke Geersing in de studio van Blckbx.

In het stikstofdossier houdt de NOS de lijn van het kabinet aan. “Ik ben daar verbaasd over,” zei Geersing, die toevoegde dat stikstof ‘een gemaakt probleem is’.

(Video verwijderd? Klik hier…)
https://rumble.com/embed/v2ek2yu/?pub=x0n25

Er wordt nu een eenzijdig verhaal verteld

In mijn tijd waren er geen grenzen, je moest kritisch zijn, je moest dwarsdenken, je moest vragen stellen die anderen niet durfden te [stellen]. Wij zijn publieke omroep, wij zijn niet afhankelijk van commerciële inkomsten, hoge kijkcijfers zijn niet de doelstelling, bij ons is de doelstelling: wij stellen kritische vragen, wij zijn dwarsdenkers en wij hebben de plicht om de Nederlanders de waarheid te vertellen, aldus de voormalig NOS-directeur.

“En dat gebeurt nu dus niet,” benadrukte hij. “Er wordt nu een eenzijdig verhaal verteld.”

De werkelijkheid moet op tafel

Hij zei verder dat op de redactie van de NOS een ‘hoofd klimaat’ zit. Die staat aan de kant van de klimaatalarmisten.

“Als het hoofd van de klimaatsectie een dergelijk vooringenomen standpunt inneemt, dan kijken die mensen van die afdeling wel uit dat ze onderwerpen aandragen die haar niet bevallen.”

“Het is niet te geloven wat er in Nederland gebeurt. Ik ben daar verbaasd over,” zei Geersing. “Dit kan niet. De werkelijkheid moet op tafel.”

Volg de TLF op Telegram: https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: