Roos’ oproep om onze boeren te beschermen en te koesteren en transparantie te eisen in onze voedseletikettering is een duidelijke oproep tot actie.

Mei 15, 2023

In een recente toespraak in het Europees Parlement sprak de Nederlandse politicus en huidig lid van het Europees Parlement, Robert “Rob” Roos, zich uit tegen het “Great Food Reset”-beleid van de EU, dat volgens hem leidt tot schrijnende taferelen in Nederland. Roos stelde dat boeren al eeuwenlang voedsel produceren en een essentieel onderdeel vormen van het erfgoed en de cultuur van Europa. Door de handelsovereenkomsten van de EU en de Verenigde Naties wordt de markt echter overspoeld met producten uit de hele wereld, terwijl boeren het loodje leggen door wetgeving gericht op klimaatmaatregelen, waaronder het verbod op stikstofmest, een essentieel onderdeel van de moderne landbouw, bericht Rairfoundation.

Volgens Roos heeft dit onmenselijke beleid desastreuze gevolgen: elk jaar plegen 20 tot 30 boeren zelfmoord. Bovendien ligt zonder boeren honger op de loer, zoals blijkt uit de hongersnood en chaos in Sri Lanka. Daarom riep Roos op een einde te maken aan de Natuurherstelwet en de 2030 Agenda, die volgens hem boeren vernietigen voor het ideaal van een CO2-vrije utopie.

Roos benadrukte de noodzaak om boeren weer te beschermen en te koesteren en stelde dat er zonder boeren geen voedsel en geen toekomst is. Deze toespraak weerspiegelt de groeiende bezorgdheid onder boeren in heel Europa, die vrezen dat hun levensonderhoud wordt bedreigd door EU-beleid dat milieuoverwegingen voorrang geeft boven hun economisch welzijn.

Dutch MEP speaks on behalf of farmers in the EU

In een andere recente toespraak bekritiseerde Roos het beleid van de EU om zonder duidelijke etikettering insecten in voedsel te introduceren. Hoewel de EU sinds 2020 vier verschillende soorten insecten als ingrediënten in voedsel toestaat, stelt Roos dat consumenten precies moeten weten wat er in hun voedsel zit, en dat de misleidende Latijnse namen van insecten op de verpakking niet duidelijk genoeg zijn, maar in plaats daarvan worden gebruikt om de ingrediënten te verhullen.

Roos pleit voor een duidelijke etikettering van levensmiddelen op basis van insecten, met de gewone naam van het insect in gewone taal en een pictogram op de verpakking om de consument erop te wijzen dat het product insecten bevat. Volgens hem zal dit voorkomen dat iemand per ongeluk insecten consumeert als hij dat niet kan of wil. De toespraak van Roos benadrukt de noodzaak van transparantie en eerlijkheid bij de etikettering van levensmiddelen, vooral als het gaat om de introductie van nieuwe en onbekende ingrediënten.

Dutch MEP Rob Roos reveals the trick labels to make you eat bugs

De toespraken van Roos dienen als een krachtige oproep om de Europese Unie en de hele wereld wakker te schudden. Ze onderstrepen de kritieke behoefte aan transparantie en eerlijkheid in de voedingsindustrie en de dringende noodzaak om een evenwicht te vinden tussen de bescherming van het milieu en de ondersteuning van onze landbouwers. De globalisten van de Europese Unie moeten stoppen met het doordrukken van hun linkse milieuagenda. Zijn oproep om onze boeren te beschermen en te koesteren en transparantie te eisen in onze voedseletikettering is een duidelijke oproep tot actie. Zonder boeren is er “geen voedsel, geen toekomst en geen hoop”.

https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Bron : Frontnieuws Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: