Augustus 23, 2023

Foto: freepik / Marelica

Een nieuwe, sterk gemuteerde variant van Covid die zich snel over de VS en andere delen van de wereld verspreidt, heeft onderzoekers ongerust gemaakt….maar we hoeven ons niet al te veel zorgen te maken, omdat Pfizer er al een vaccin voor aan het ontwikkelen is.

Tijdens een interview met CBS’ Face The Nation zondag zei voormalig FDA-directeur Scott Gottlieb, die nu directeur is bij Pfizer, dat hij “behoorlijk bezorgd” was over de variant en hij gaf toe dat zijn bedrijf op schema lag om medio september een nieuwe booster injectie op de markt te brengen, bericht Thepeoplesvoice.

InfoWars meldt: In een gesprek met presentatrice Margaret Brennan beweerde het huidige bestuurslid van Pfizer dat Covid in verschillende landen in opmars is met zeven gemuteerde stammen die wetenschappers zorgen zouden baren, maar Gottlieb merkte op dat ze niet “gevaarlijk” lijken te zijn.

“Of deze meer overdraagbaar zal zijn dan wat we eerder hebben gezien, dat is de hamvraag,” verklaarde Gottlieb. “Op dit moment lijkt het zeker niet pathogener, dus het lijkt niet gevaarlijker, maar het kan wel overdraagbaarder zijn dan de stammen die nu circuleren. En in dat geval zou het die kunnen inhalen. Het is nog te vroeg om dat te weten. De tests zijn aan de gang. Ik denk dat we over een week of twee veel meer zullen weten. Maar nogmaals, om dit in perspectief te plaatsen, deze nieuwe variant verschilt genetisch net zo veel van Omicron als Omicron van de oorspronkelijke stam die in Wuhan opdook. Dit is dus een sterk gemuteerde variant.” En Wuhan, is natuurlijk ook gewoon een onz.in verhaal, er is geen virus.

Creëert agressieve mutaties: viroloog roept WHO op te stoppen met Covid-19 vaccin

De EG.5 Covid-variant, of de “Eris”-stam, is momenteel “de oorzaak van de meeste infecties,” zei Gottlieb, maar hij voegde eraan toe “dat het goede nieuws is dat waar we nu zijn, in vergelijking met waar we vorige zomer waren toen BA.5 zich aan het verspreiden was, een stuk beter is.”

De voormalige FDA-directeur onder president Donald Trump beweerde verder dat het aantal infecties wordt bijgehouden en gemodelleerd door “te kijken naar afvalwatergegevens.”

Brennan vroeg vervolgens of de nieuwe boosters van Pfizer, die nog steeds door het goedkeuringsproces gaan, “zullen beschermen tegen deze nieuwe varianten,” ervan uitgaande dat de prikken echt werken.

Gottlieb gaf vervolgens toe dat zijn bedrijf Pfizer op schema ligt om medio september een nieuwe booster prik op de markt te brengen, die het publiek volgens hem zeker zou moeten nemen, maar beweerde dat de booster prik van vorig jaar nog steeds zou moeten werken tegen de huidige muterende varianten.

“Dus de gegevens lijken erop te wijzen dat de laatste booster, die gebaseerd is op BA1.15, de stam die afgelopen lente opdook, bescherming biedt tegen deze nieuwe varianten. Nu denk ik dat deze nieuwe varianten, deze infectiegraad van deze infectiegolf van EG.5 zal afnemen tegen de tijd dat het nieuwe vaccin beschikbaar is, wat half september zal zijn. Dus 12 september is de datum waar ze het over hebben gehad, maar het zal ergens halverwege september zijn dat deze op grote schaal geaccepteerd zullen worden, mogelijk in apotheken en andere gezondheidsafdelingen, zodat mensen ze kunnen gaan halen.”

Nergens in het angstzaaiende interview, dat meer weg had van een reclameboodschap van Big Pharma, bespraken Gottlieb of Brennan de mogelijkheid dat natuurlijke immuniteit infecties zou kunnen afweren, waardoor vaccins niet nodig zouden zijn.

Vaccinatie-arts ervaart vaccinsterfgeval in eigen praktijk – “Ik heb nog nooit een vaccin meegemaakt met zo veel bijwerkingen”

Er werd ook niet gesproken over mogelijke bijwerkingen van vaccins, of over de financiële meevaller die Pfizer en andere farmaceutische bedrijven zullen krijgen als hun nieuwe spuiten op de markt komen.

Gezien de waarschuwingen dat er nieuwe lockdowns op komst zijn, roept de discussie over de nieuwe varianten het gevoel op van een achtbaan die omhoog gaat voordat hij zijn eerste diepe duik neemt.


Bron: Frontnieuws Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: