“Houdt de BBC zichzelf überhaupt verantwoordelijk voor verkeerde informatie over maskers en bijwerkingen van vaccinaties – en het überhaupt niet rapporteren daarover?”

April 13, 2023

Foto © Pronews

Nadat Twitter de BBC had gelabeld als door de overheid gefinancierd, deed Elon Musk op het laatste moment een interview met een ‘journalist’ van de BBC. Onnodig te zeggen dat de journalist werd geroosterd door Elon, vooral toen hij werd ondervraagd over haatzaaien. Elon vroeg naar de rol van de BBC bij het publiceren van verkeerde informatie over maskers en vaccinaties.

“Je hebt net gelogen!” drong Elon Musk aan bij BBC-verslaggever James Clayton. “Je zei dat je meer hatelijke inhoud [op Twitter] hebt ervaren en kon vervolgens geen enkel voorbeeld noemen. Dat is absurd!”

Bovenstaande opmerkingen waren een reactie op de verklaringen van James Clayton dat hij meer “hatelijke inhoud” op Twitter heeft ervaren sinds Elon het platform heeft overgenomen. Maar toen Elon hem vroeg om een voorbeeld te geven, struikelde hij, rommelde hij en kon hij geen enkel voorbeeld noemen, schrijft The Vigilant Fox.

Dit moment is slechts een van de vele momenten waarop BBC’s Clayton volledig onvoorbereid leek om met Elon Musk om te gaan.

BBC’s James Clayton hoopte degene te zijn die alle vragen stelde in dit spontaan geplande interview. Maar het blijkt dat Elon’s nieuwsgierigheid hem ertoe aanzette zelf een paar vragen te stellen.

Een van die vragen ging over het COVID-beleid van de BBC inzake desinformatie.

“Houdt de BBC zichzelf überhaupt verantwoordelijk voor verkeerde informatie over maskering en bijwerkingen van vaccinaties – en het überhaupt niet rapporteren daarover? En hoe zit het met het feit dat de BBC door de Britse regering onder druk is gezet om het redactionele beleid te wijzigen? Bent u daarvan op de hoogte?” vroeg Elon Musk.

“Dit is geen interview over de BBC,” antwoordde Clayton. “Laten we het over iets anders hebben!”

Clayton vroeg Musk naar zijn beslissing om voormalig president Trump te herplaatsen.

Elon verklaarde dat hij niet op Donald Trump heeft gestemd, maar dat hij vindt dat mensen van alle politieke overtuigingen op het platform moeten worden toegelaten. “Vrije meningsuiting is zinloos tenzij je mensen die je niet leuk vindt toestaat om dingen te zeggen die je niet leuk vindt. Anders is het irrelevant. Op het moment dat je het vrije woord verliest, komt het niet meer terug.”

Het volgende onderwerp was “desinformatie”.

“Gelooft u dat u prioriteit geeft aan vrijheid van meningsuiting boven misinformatie en haatzaaien,” vroeg James Clayton.

De heer Clayton werd verrast toen Elon de rollen omdraaide.

“Wie is de arbiter van die [desinformatie]? Is het de BBC?” vroeg Musk.

James Clayton stamelde: “Vraagt u mij dat letterlijk?”

“Ja,” antwoordde Elon. “Wie kan zeggen dat de verkeerde informatie van de een de informatie van de ander is?”

Betaalde blauwe vinkjes waren een ander onderwerp. BBC’s Clayton vroeg of die functie de pool van bronnen die mensen kunnen vertrouwen zou verdunnen.

Elon zei dat hij de gemiddelde burger vaak meer vertrouwt dan professionele journalisten – want als een journalist een bedrijfstak of onderwerp niet al te goed kent en slechts een paar feiten heeft om mee te spelen, is zijn artikel niet bepaald “raak”.

“Je zegt eigenlijk: wie weet het het beste? De gemiddelde burger of iemand die journalist is? En ik denk dat in veel gevallen de gemiddelde burger meer weet dan de journalist,” meent hij.

“Als iemand je nu 44 miljard dollar biedt voor Twitter, zou je dat dan aannemen?” vroeg Clayton.

“Nee,” antwoordde Elon.

“Zou je het overwegen?” vroeg Clayton.

“Nee,” antwoordde Musk. Want “ik wil graag een bron van waarheid hebben waar ik op kan rekenen.” En de heer Musk zei dat hij gelooft dat Twitter dat in real-time doet – en dat het platform alleen maar nauwkeuriger zal worden naarmate de tijd vordert.

Tot slot vroeg Clayton naar Elons reactie op de kritiek dat hij het platform “geruïneerd” zou hebben.

“Nou, we hebben een ongekend hoog gebruik. Dus ik denk niet dat het is [verpest],” verklaarde Musk.

“Sommige mensen zeggen van wel. Dat zal ik je vertellen,” antwoordde BBC’s Clayton.

“Dat zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die voorspelden dat Twitter zou ophouden te bestaan, en hun voorspellingen zijn onjuist gebleken,” reageerde Elon.

Voor BBC’s zelfinterpretatie van het interview kunt u dat hier lezen:

https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Bron: Frontnieuws Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: