April 19, 2023

Er bestaan duizenden geneeskrachtige planten, maar de negen onderstaande kruiden kunnen het grootste deel leveren van wat u nodig hebt om een achtertuinapotheek te creëren, schrijft Olivia Cook.

Als u deze kruiden in uw achtertuin kweekt, hoeft u niet urenlang te gaan zoeken of te vertrouwen op in de winkel gekochte kruiden die geen voedingsstoffen meer bevatten, zegt kruidendokter Dr. Nicole Apelian.

Hier zijn 9 nuttige kruiden die u in uw eigen tuin moet hebben:

Californische Boompapaver (Eschscholzia californica)

De Californische Boompapaver bevat verschillende plantaardige bestanddelen, waaronder alkaloïden (allocryptopine en protopine) en flavone glycosiden, die pijnstillend, krampstillend en slaapverwekkend zouden werken.

Dr. Aviva Romm merkt op dat de Californische Boompapaver een ontspannend kruid is dat de slaap bevordert. Het heeft ook een kalmerend effect en kan worden gebruikt om angst en nervositeit te verminderen.

Volgens kruidendeskundigen Rosemary Gladstar en David Hoffman is de Californische Boompapaver een veilig natuurlijk kalmeringsmiddel voor kinderen, vooral voor kinderen die overprikkeld zijn en niet kunnen slapen. Om een zachte, kalmerende thee te maken, combineert u Californische Boompapaver met kamille, havermelk en heemstwortel.

De Californische Boompapaver is krachtiger dan morfine, maar veiliger in gebruik voor de behandeling en beheersing van acute en chronische pijn.

Calendula (Calendula officinalis)

Essentiële oliën, flavonoïden, polysacchariden en triterpenoïden zijn de belangrijkste bestanddelen van Calendula bloemen. Deze plantenverbindingen vertonen farmacologische activiteit, volgens het boek Medicinal Herbs in Primary Care.

Calendula heeft voedende eigenschappen voor de huid en wordt plaatselijk gebruikt voor de behandeling van wonden vanwege de verzachtende en antibacteriële eigenschappen. Het kan ook gunstig zijn voor chronische prostatitis, luiereczeem, genezing van episiotomie, gingivitis, beenzweren (neuropathisch en veneus), stralingsdermatitis, stralingsslijmvliesontsteking en vaginale candidiasis. Calendula heeft ontstekingsremmende, anti-tumor en cytotoxische eigenschappen.

Kamille (Matricaria chamomilla)

Kamille is een bekende medicinale plant die vaak de “ster onder de medicinale soorten” wordt genoemd en is opgenomen in de farmacopeia van 26 landen. Kamille is een ingrediënt van verschillende traditionele, Unani- (een in India beoefend geneeskundig systeem) en homeopathische medicinale preparaten. Het wordt ook gebruikt voor kolieken, winderigheid, hysterie en intermitterende koorts.

De essentiële olie van kamillebloemen heeft ontstekingsremmende, antiseptische en krampwerende eigenschappen. Het kruid kan inwendig worden gebruikt – voornamelijk als tisane (cafeïnevrije thee) – bij diarree en misselijkheid, maagstoornissen die gepaard gaan met pijn, een trage spijsvertering, ontsteking van de urinewegen en pijnlijke menstruatie.

Uitwendig kan Kamille in poedervorm worden toegepast ter bevordering van de genezing van wonden, huiduitslag, infecties zoals steenpuisten en gordelroos, aambeien en ontstekingen aan ogen, mond en keel.

Cichorei (Cichorium intybus)

Een studie gepubliceerd in het Scientific World Journal meldde dat de meeste delen van de Cichoreiplant een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen bevatten, zoals koolhydraten, eiwitten, vitaminen (A, B1, B2, C), mineralen (calcium, ijzer, kalium), oplosbare vezels, sporenelementen en bioactieve fenolische verbindingen, die verantwoordelijk zijn voor de therapeutische kwaliteiten van cichorei.

Inuline, cumarines, tannines, monomere flavonoïden en sesquiterpeenlactonen zijn enkele van de belangrijkste fytonutriënten die in cichoreiplanten worden aangetroffen. Tot de gezondheidsbevorderende eigenschappen die aan cichorei worden toegeschreven behoren antibacteriële, antikanker-, antischimmel-, anthelminthische, anti-hepatotoxische, ontstekingsremmende, antimutagene, antioxidatieve, antivirale en immuunstimulerende activiteiten.

Echinacea (Echinacea purpurea)

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacognosy Review hebben de bioactieve bestanddelen van Echinacea, namelijk alkamiden, cafeïnezuurderivaten, glycoproteïnen en polysacchariden, antibacteriële, schimmelwerende, ontstekingsremmende, antioxiderende, antivirale en immuunstimulerende eigenschappen.

Echinacea wordt al lang gebruikt als natuurlijk middel tegen verkoudheid, griep en infecties van de bovenste luchtwegen. Het is nuttig bij de behandeling van candida en andere schimmelinfecties, tumoren en kinkhoest. Het kruid staat er ook om bekend het immuunsysteem te versterken.

Echinaceapreparaten zijn gecontra-indiceerd voor mensen met progressieve systemische ziekten, zoals collageenstoornissen, leukemie en leukemie-achtige ziekten, multiple sclerose, tuberculose en auto-immuunziekten.

Moederkruid (Tanacetum parthenium)

Ook bekend als wilde kamille, kan Moederkruid helpen bij het verlichten van ontstekingen die artritispijn veroorzaken. Studies wijzen op een stof genaamd parthenolide als het actieve bestanddeel van Moederkruid dat migraine en spierkrampen helpt verlichten.

Moederkruid is een huismiddeltje tegen koorts en pijn. Het kan worden toegevoegd aan thee of u kunt gewoon op een van de blaadjes kauwen.

Een kompres van geplette blaadjes Moederkruid op het aangetaste gebied kan helpen bij artritis of spierpijn. Het kan ook helpen om gewrichtsontstekingen te verminderen en gewrichtspijn te verlichten. Plet wat blaadjes Moederkruid (week ze als ze gedroogd zijn) en leg ze direct op het gewricht. Dek ze af met een schone doek om ze op hun plaats te houden.

Moerasspirea (Filipendula ulmaria)

De bloemen van Moerasspirea bevatten veel flavonoïden, maar de voornaamste bestanddelen van het kruid zijn salicylaten, met name salicine, salicylaldehyde en methylsalicylaat. In het spijsverteringskanaal worden deze verbindingen omgezet in salicylzuur, een stof die nauw verwant is aan aspirine (acetylsalicylzuur).

Zoet geurende Moerasspirea-thee is een natuurlijk pijnstillend middel. Het helpt bij verkoudheid en koorts, maar ook bij pijn door spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en ontstoken gewrichten. Het kruid is ook een natuurlijk diureticum en kan worden gebruikt als een samentrekkend middel en huidverbeteraar door de bladeren te weken in regenwater.

Pepermunt (Mentha piperita)

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Phytotherapy Research kunnen Pepermuntbladeren en -olie worden gebruikt als medicijn. Pepermunt is effectief tegen verkoudheid, hoest, ontsteking van mond en keel, sinusinfectie en andere luchtweginfecties.

De werkzame stoffen in Pepermuntbladeren zijn rosmarinezuur en verschillende flavonoïden, voornamelijk eriocitrine, luteoline en hesperidine. De belangrijkste vluchtige bestanddelen van de essentiële olie van Pepermunt zijn menthol en menthone. Het kruid heeft belangrijke antimicrobiële en antivirale activiteiten aangetoond, evenals een hoog antioxidant, anti-tumor en anti-allergeen potentieel.

Duizendblad (Achillea millefolium)

Duizendblad, een populair volksgeneesmiddel, bevat flavonoïden die de speeksel- en maagzuurproductie verhogen om de spijsvertering te bevorderen. Alkaloïden zoals azuleen uit de bloemen en bladeren van Duizendblad werken ontstekingsremmend en pijnstillend. Duizendblad kan helpen de spieren in de darmen en baarmoeder te ontspannen en menstruatie- en buikkrampen te verlichten.

Essentiële olie van Duizendblad staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Het is ook geweldig voor het verlichten van huidproblemen, zoals brandwonden, eczeem, insectenbeten en uitslag, vanwege het verkoelende, verzachtende effect.

Kweek geneeskrachtige planten in uw achtertuin, zodat u gemakkelijk toegang hebt tot krachtige natuurlijke remedies als de SHTF toeslaat.

Bekijk de video voor meer informatie over 30 geneeskrachtige planten die de Indianen dagelijks gebruikten.

Deze video komt van het Dilieze kanaal op Brighteon.com.

Neem deel aan het gesprek over dit artikel op Late Preppers.

Meer gerelateerde verhalen:


https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory
Bron: Frontnieuws copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: