Mei 2, 2023

Het is gedaan met de Amerikaanse dollar. Bent u klaar voor hoge inflatie en dalende levensstandaarden?

De macht van de VS is sinds de Tweede Wereldoorlog gebaseerd op haar financiële dominantie die voortvloeit uit het feit dat de dollar de reservemunt is die door de centrale banken wordt aangehouden in plaats van goud. Aangezien de dollar de valuta was die werd gebruikt om internationale handelsrekeningen te vereffenen, had elk land dollars nodig. Dat zorgde voor een grote vraag naar dollars om het aanbod van dollars van de groeiende Amerikaanse begrotings- en handelstekorten te absorberen. In feite stelde de dollar als wereldreservemunt de VS in staat hun rekeningen te betalen door geld bij te drukken, schrijft Paul Craig Roberts.

In de afgelopen jaren heeft het misbruik van de Amerikaanse financiële macht door Washington, zoals de sancties tegen Rusland en andere landen en de diefstal van de reserves van de Russische centrale bank, de wereld geleerd dat Washington het op de dollar gebaseerde systeem gebruikt voor dwangdoeleinden om andere landen een onafhankelijk, buitenlands, economisch en handelsbeleid te ontzeggen. Bijgevolg is er, zoals Pepe Escobar uitlegt, een snelle verschuiving geweest van het gebruik van de dollar als reservemunt. Met andere woorden, de vraag naar dollars krimpt, zie Frontnieuws De-dollarisatie gaat in de hoogste versnelling.

Maar het aanbod niet. Het aanbod explodeert. De begrotingstekorten lopen in de biljoenen dollars terwijl de Federal Reserve de economische groei en de belastinggrondslag laat krimpen, en aan het Amerikaanse handelstekort kan niets worden gedaan. De beslissing om de Amerikaanse productie te offshoren was een economische ramp. De goederen die Apple, Nike, Levi en alle anderen in China en Azië maken, komen de VS binnen als invoer wanneer ze in de VS op de markt worden gebracht. Omdat de VS hun productie naar het buitenland hebben verplaatst, hebben ze weinig te exporteren om het handelstekort als gevolg van de invoer te dekken. Door hun handelsoverschotten met de VS te gebruiken om Amerikaanse Treasuries te kopen, financierden buitenlanders het Amerikaanse begrotingstekort en de Amerikaanse oorlogen. Aangezien landen hun handelsonevenwichtigheden steeds vaker in andere valuta’s vereffenen, neemt de buitenlandse vraag naar Amerikaanse schuld af.

Het gevolg is dat het aanbod van dollars toeneemt, maar de vraag ernaar afneemt. Dit betekent een daling van de ruilwaarde van de dollar, waardoor de importprijzen stijgen. De ergste inflaties worden veroorzaakt door de daling van de wisselkoers van een munt. Het is een inflatie die de centrale bank niet kan bestrijden door mensen werkloos te maken.

Dit is de toekomst van Amerika, en dan bedoel ik niet over tien jaar. Ik heb voor deze ontwikkeling gewaarschuwd, maar de gevestigde media melden geen feiten die onvriendelijk zijn voor de officiële narratieven, die allemaal gelogen zijn. De VS kunnen het nog een tijdje volhouden door de Japanse, Europese en Britse centrale banken hun valuta’s te laten drukken waarmee ze dollars kopen, om zo de daling van de dollar op te vangen. Maar het gevolg is dat deze valuta’s ook in waarde zullen dalen ten opzichte van valuta’s buiten het dollarsysteem. Met andere woorden, de benarde situatie van de dollar zal zich over het hele imperium verspreiden.

Wall Street, hebzuchtige bedrijfsleiders en -besturen en incompetente beleidsmakers in Washington hebben de Amerikaanse productie verplaatst en de VS afhankelijk gemaakt van import. Vervolgens hebben zij de dollar als wereldreservemunt vernietigd en daarmee de dollar gedoemd tot devaluatie ten opzichte van andere munten, en dit zal de macht van de VS vernietigen.

https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Bron: Frontnieuws Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: