April 11, 2023

© Foto: Public Domain

Het script leest als een grap rechtstreeks uit de legendarische Mad magazine 1960’s cartoon Spy vs. Spy: “Geheime Documenten van het Pentagon Vallen in Handen van Kwaadaardig Rusland”. Nou ja, eigenlijk in de handen van miljoenen die toegang hebben tot Twitter en Telegram, schrijft Pepe Escobar.

Dus hier hebben we, op het eerste gezicht, een belangrijk lek dat in wezen de planning van het Pentagon beschrijft voor de volgende fase van de proxy-oorlog tussen de NAVO en Rusland in Oekraïne: het eindeloos besproken “tegenoffensief” in de lente dat al dan niet medio april van start gaat, evenals oorlogsplannen die worden gedeeld met FVEY – de Five Eyes.

De uitgelekte informatie zou – en het sleutelwoord is “zou” – in het voordeel van Rusland kunnen zijn als het geen misleiding was: en die mogelijkheid is heel reëel.

De onschatbare Ray McGovern, die het een en ander weet over de CIA, merkte op of het Pentagon “de kill-ratio vervalst om de paaslelies in Kiev te vergulden? Uit een recent lek van een ogenschijnlijk officieel NAVO-document blijkt dat 71.500 Oekraïners zijn gedood en slechts 16.000 tot 17.500 Russen, heel wat anders dan eerdere ‘schattingen’ van het Pentagon. Klinkt allemaal zo Vietnam-déjà vu!”

Dit kan dus allemaal opnieuw Vietnam zijn – reken er nooit op dat het Pentagon van zijn fouten leert – maar het zou iets veel alarmerenders kunnen zijn, volgens een gepensioneerde topbron van de geheime dienst: “Onze interpretatie van deze inbreuk is dat intelbronnen in de Verenigde Staten kritieke intelgegevens hebben vrijgegeven om een kernoorlog met Rusland te voorkomen.”

Zoals het er nu uitziet, is de enige zekerheid dat de spin-oorlog uit de hand is gelopen. Dus het lek kan een – ontevreden – Amerikaanse insider zijn geweest. Nee, wacht: de hele zaak kan nep zijn, zoals het Pentagon beweert. In spin-taal zou dat een poging zijn om “valse informatie te verspreiden die de VS zou kunnen schaden.”

Aangepast of niet, de “geheime” verhouding tussen Russische en Oekraïense oorlogsslachtoffers van het Pentagon klopt nog steeds niet. De cijfers lijken de slachtoffers van Bakhmut/Artemovsk weer te geven, waar het aantal Russische slachtoffers het hoogst was. Toch verzekeren betrouwbare Russische militaire correspondenten ter plaatse dat de verhouding in werkelijkheid 10 op 1 is, waarbij de Russen de slakkentechniek toepassen in combinatie met een formidabele artilleriehakmachine.

“Verbijsterende” incompetentie

De onbetwistbare conclusie van de – echte of valse – Pentagonlekken is dat de VS in staat van oorlog zijn tegen Rusland. En dat is ernstig genoeg.

Washington heeft non-stop informatie verstrekt over commandoposten, munitiedepots en belangrijke knooppunten in de Russische militaire linies. Het is deze realtime-informatie die Kiev in staat heeft gesteld Russische troepen aan te vallen, hoge generaals te doden en munitiedepots te dwingen verder van de Russische frontlinies af te staan.

Alles wat de stenografen van het Pentagon/NAVO zeggen over de spreekwoordelijke “beslissende rol” van Kiev bij het plannen en uitvoeren van deze aanvallen is een leugen. De VS oefenen totale, absolute controle uit over de oorlog in Oekraïne op basis van een centraal commando. Inclusief vanuit die “geheime” ondergrondse bunker bij Lviv, die onlangs een visitekaartje kreeg van de heer Khinzal en zijn maker is gaan ontmoeten – samen met meer dan 200 NAVO-operatoren op hoog niveau.

Nep of niet, we hebben ook de bevestiging dat het Pentagon directe toegang heeft tot de communicatie van het Russische ministerie van Defensie. En dat de Amerikanen luisteren naar iedereen en zijn buurman: de zweterige T-shirtacteur in Kiev, alle Five Eyes-bondgenoten en de Mossad.

Wat betreft het idee dat Kiev zijn tegenoffensieve “militaire plannen” heeft gewijzigd vanwege de lekken van het Pentagon, moet iedereen zich vrij voelen om de toonhoogte van zijn bulderende lach te beheersen.

De Russische non-reactie op al deze heisa kan worden gezien als een klassieker van misleiding. In een reactie op het feit dat de VS de facto een niet verklaarde oorlog tegen Rusland voeren, veel heviger dan Hybride, zei president Poetin dat Rusland geïnteresseerd is in “vreedzame co-existentie met de VS en het vaststellen van een belangenevenwicht,” gezien hun status als de twee grootste kernmachten ter wereld.

Niemand kan zich voorstellen dat Stalin in juli 1941 zei dat Rusland geïnteresseerd was in vreedzame co-existentie met nazi-Duitsland, terwijl de Wehrmacht oprukte naar Moskou, Leningrad en de Kaukasus-olie.

Uit het oogpunt van waardevolle militaire informatie vatte de onmisbare Andrei Martjanov het allemaal samen: deze “documenten” bevatten niets, behalve dat ze bevestigen dat het Pentagon absoluut geen flauw benul heeft van de SMO: waarom gebeurt het, wat is de modus operandi en wat is het doel ervan?

De woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, kwam wel ter zake“We hebben niet de minste twijfel over de directe of indirecte betrokkenheid van de VS en de NAVO (…) het kan de uiteindelijke uitkomst van de speciale operatie niet beïnvloeden.”

Martjanov benadrukt dat Rusland een uiterst geavanceerd ISR-complex (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) manoeuvreert, met inbegrip van menselijke inlichtingen op de grond, elektronische oorlogsvoering en satellietconstellaties: “In termen van oorlogscorrelaties en gevechtsstatistieken – ik zou niets wat uit het Pentagon komt met een lange stok aanraken.”

Er zijn inderdaad verschillende ernstige problemen met de “topgeheime” informatie van het Pentagon. Het wekt de indruk dat het is bewerkt op basis van open source gegevens, en niet op basis van werkelijke informatie. En dat alles verpakt in behoorlijk slordig werk.

Zo wordt de aandrang om de Oekraïense luchtverdediging uit te rusten met raketten niet ondersteund door gegevens over waar die raketten vandaan zullen komen. De naam van de NASAMS – het mede door Raytheon ontwikkelde luchtverdedigingssysteem voor het middenbereik op de grond – is verkeerd gespeld.

In officiële NAVO-documenten worden wapens uit de USSR en uit Rusland aangegeven in de NAVO-codering. Er is geen uniforme stijl: het is een rommelige mix van officiële codeaanduidingen en transliteraties van Russisch naar Engels.

Geen wonder dus dat de indruk wordt versterkt dat het U.S. Army Command in Europe (EUCOM) zijn “informatie” uit open source bronnen haalt en absoluut niet weet hoeveel wapens, hoeveel uitrusting en hoeveel mensen de Oekraïners eigenlijk hebben.

En dat verklaart wat er in Artemovsk gebeurt: de Russen nemen alle tijd van de wereld om hun strategische verdediging te kalibreren, en na de ordelijke aftocht uit Kherson de Oekraïners in een non-stop slachthuis te lokken. Martyanov kwalificeert de incompetentie van de VS/NAVO om dit niet te zien aankomen als “verbijsterend”.

Een do-or-die oorlog om de controle over Eurazië

Nogmaals: het belangrijkste gevolg van de Pentagon lekken is de vaststelling dat de VS, de facto en de jure, in oorlog is tegen Rusland – wat dat Noorse stuk dood hout in Brussel er ook van zegt. Rusland zal een oorlogstribunaal voor Oekraïne oprichten, dus liever vroeg dan laat kunnen geselecteerde collectieve Westerse grootheden beter hun toevlucht nemen tot hun Nieuw-Zeelandse bunkers.

Het is ook cruciaal om altijd in gedachten te houden dat Oekraïne slechts een pion is in hun spel om de wereldmacht niet te verliezen, tegen China, Rusland en mogelijk Duitsland.

Het oorspronkelijke psycho Straussische neocon doel was om Duitsland af te snijden van Rusland met behulp van “Leverworst” kanselier Scholz, die van tevoren was ingelicht over de terreuraanslag op de Nord Streams.

Scholz was ook betrokken bij de CIA-fraude, waarbij de schuld voor de terreuraanslag werd gelegd bij een obscure Oekraïense “dissident” en een stuntelig jacht – zoals Seymour Hersh op briljante wijze rapporteerde.

De volgende stap was Oekraïne af te snijden van Rusland – de “herovering” van de Krim, het brandpunt van de huidige P.R. blitzkrieg, en Donbass, waardoor een cataclysmische psychologische omwenteling in Rusland ontstaat die leidt tot een regimewisseling van Poetin.

Dan zouden de Straussianen eindelijk de enorme natuurlijke rijkdommen van Rusland in handen hebben – en ze via de Amerikaanse vloot te land en ter zee afschermen van China.

Dat is niet echt slim – maar de Straussische neocons zwelgen in hun eigen intellectueel ondiepe vijver. Nu zegt die onuitstaanbare idioot Admiraal John Kirby dat er geen onderhandelingen met Rusland mogelijk zijn totdat het land Oekraïne verlaat en de Donbass en de Krim opgeeft.

De (show)oorlog in Oekraïne moet dus doorgaan, tot de laatste Oekraïner, of al deze uitgewerkte plannen zullen onherroepelijk in het stof bijten. Dit is een do-or-die oorlog tegen Rusland-China om de controle over Eurazië. Betekent dat meer lekken van het Pentagon? Laat maar komen.

https://t.me/TLF_TELEGRAM_Thelovefactory

Bron: Frontnieuws Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Door tlfmore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: